MITEN MUSIIKKIALALLE? -kysely 2023

MITEN MUSIIKKIALALLE? 2023 kysely: https://forms.gle/rpDwUSbcdNCX2eh3A

Hyvä osallistuja,

Tervetuloa musiikkialan avoimuutta ja uusien alle tulevien tulokkaiden mahdollisuuksia kartoittavaan kyselyyn! Tämä kysely on suunniteltu selvittämään, kuinka avoin ja selkeä musiikkiala on uusille tekijöille ja kuinka selkeää alalle hakeutuminen on.

Tavoitteenamme on saada kattava kuva siitä, miten läpinäkyvä musiikkiala on uran rakentamisen kannalta, ja miten sen yhteistyö- ja rekrytointimekanismit toimivat. Työssämme Rytmi-instituutilla olemme huomanneet usein, että uusille tulokkaille alalla eteneminen ei ole selkeää puhutaan sitten uusista artisteista tai yhtyeistä tai muista alan ammattilaisista. Kyseyn tavoitteena on myös tarjota tietoa siitä, millaisia esteitä tai mahdollisuuksia uusilla tulokkailla on alan sisään pääsemiseksi. Kyselyn avulla pyrimme keräämään kokemuksianne, näkemyksiänne ja havaintojanne musiikkialalta, jotta voimme ymmärtää paremmin musiikkialan rakenteita, nykytilannetta ja mahdollisia parannuksia.

Kysely keskittyy erityisesti siihen, miten selkeää teidän mielestänne on päästä musiikkialalle ja kuinka läpinäkyvästi alan toiminta tapahtuu. Haluamme kuulla, millaisia kokemuksia teillä on ollut alalle hakeutumisesta ja yhteistöiden solmimisesta, millaisia haasteita olette kohdanneet ja miten ala voisi parantaa uusien tulokkaiden mahdollisuuksia. Kysely kattaa kolme osiota: 1) uusien artistien ja yhtyeiden alalle tulon kynnyksen selvittäminen, 2) alalle rekrytointi yleisesti, 3) musiikkialan toimintakulttuuri.

Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti, eikä vastauksia yhdistetä yksilöihin. Tiedot käytetään ainoastaan tutkimustarkoituksiin, jotta voimme parantaa ymmärrystä musiikkialan avoimuudesta ja kehittää alaa entistä selkeämmäksi toimintakentäksi uusille tulokkaille.

Kysely koostuu useista monivalintakysymyksistä sekä mahdollisuudesta antaa avoimia vastauksia ja jakaa henkilökohtaisia kokemuksia. Arvostamme kaikkia vastauksianne ja kiitämme etukäteen osallistumisestanne. Yhteistyöllämme voimme edistää musiikkialan avoimuutta, tasa-arvoa ja tarjota parempia mahdollisuuksia kaikille sen parissa työskenteleville.

Jos teillä on kyselyyn liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ottakaa rohkeasti yhteyttä. Kysely tehdään osana Rytmi-instituutin missiota edistää musiikkialaa. Vastauksia käytetään taustatietona suunnitellessa tulevaisuuden kehityshankkeita alalle. Instituutti viestii kyselyn tuloksista julkisesti digitaalisissa väylissään, sekä mahdollisesti musiikkialan tapahtumien yhteydessä.

Kyselyyn vastaaminen kestää arviolta 10-15 minuuttia. Kysely on avoinna 30.9.2023 saakka. Kiitos, että otatte aikaa osallistua tähän kyselyyn ja autatte meitä ymmärtämään musiikkialan nykytilannetta paremmin.

Ystävällisin terveisin, Satu-Maarit Veikkola, toiminnanjohtaja

OSALLISTU MITEN MUSIIKKIALLLE KYSELYYN TÄSTÄ: https://forms.gle/rpDwUSbcdNCX2eh3A