ÄÄNIAALLOT-NÄYTTELY


Suomen ainoa studiolaitenäyttely on Seinäjoella!

Ääniaallot-studiolaitenäyttely avattiin 17.11.2017. Näyttely on avoinna Rytmikorjaamon 0. kerroksessa arkisin ma-pe klo 8-17.

Näyttelyssä on esillä äänitysstudion laitteistoa ja teemat pyörivät sekä äänen tallentamisen että studiolaitteiden historian ympärillä. Näyttelyyn on tuotu esille laitteistoa 30-luvulta alkaen. Laitteita on esillä tällä hetkellä noin 150. Esillä on mm. miksereitä, mikrofoneja, kaiuttimia, kuulokkeita, efektilaitteita sekä painotuotteita.

Näyttelyyn on valittu esille laitteita musiikin monitoimimies Suikki Jääskän vuonna 2015 Rytmi-Instituutille lahjoittamasta kokoelmasta. Esille on laitettu osa mielenkiintoisimmista ja harvinaisimmista esineistä. Näyttelyssä on esillä esimerkiksi Kajaanissa valmistettu Kajac-mikseri 80-luvulta. Tällaisia miksereitä on Suomessa vain kaksi kappaletta. Näyttelyssä on myös julkisuudesta tuttuja esineitä. Erästä mikrofonia on käytetty Ganes-elokuvassa, joka kertoo Remu Aaltosesta. Esillä on myös Tapani Kansalta ostettuja laitteita.

Näyttelyssä voi laitteiden ihailun lisäksi kokeilla äänenkäsittelyä ja efektejä erilaisissa toimintapisteissä. Näyttely on vaihtuva ja näyttelyyn liittyvistä uudistuksista tiedotetaan tapahtuman Facebook-sivuilla.

Ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa tutustumaan!

Näyttelyä tukee Seinäjoen kulttuuripalvelut sekä Leader-Liiveri.

Katso Suikki Jääskän haastattelu Ääniaallot-näyttelystä!

Seuraa näyttelyä Facebookissa.


Ääniaallot-näyttelyn kuukauden vehje -sarja

Kuukauden vehje -sarja tuo esiin mielenkiintoisia poimintoja Ääniaallot kokoelman laitteista Suikki Jääskän esittelemenä. Tutustu laitteisiin Rytmi-instituutin YouTube-kanavalla.

Tammikuun 2021 Vehje on vuosien 1962-1966 välillä valmistettu Grundigin kannettava kelanauhuri.

Helmikuun 2021 kuukauden vehje on Lexiconin vuonna 1984 lanseeraama digitaalinen kaikulaite.