PROJEKTIT

roadmanual_banner

KÄYNNISSÄ OLEVAT PROJEKTIT

ROADMANUAL

Roadmanual-hankekaudella (2015-2018) Rytmi-Instituutti keskittyy opastamaan musiikkialan toimijoita musiikkibisneksen kiemuroissa. Toimittamamme Rytmimanuaali on Suomen kattavin verkko-opas musiikin tekemisen ja musiikkibisneksen maailmaan. Järjestämme myös koulutusta musiikin tuottamisesta ja alan liiketoiminnasta Etelä-Pohjanmaan artisteille, muusikoille ja muille alan toimijoille.

Roadmanual (2015-18) tuottaa koulutusta ja tietoa musiikin tekemisestä sekä musiikkibisneksestä artisteille, muusikoille ja muille alan toimijoille. Tavoitteenamme on helpottaa heidän toimeliaisuuttaan ja tukea edistymistään.

Koulutuksissa keskitymme luovan alan hankaliin kysymyksiin kuten markkinointiin, myyntiin, sopimuksiin ja liiketoimintaan kokonaisuutena. Konemusiikki osalta perehdymme myös musiikin tuottamiseen.

Samalla jatkamme Rytmimanuaalin kehittämistä jakamalla tietoa sekä musiikin tekemisestä että itse alasta koukeroineen.

Rahoitus: Euroopan sosiaalirahasto ja Seinäjoen kaupunki

STUDIONÄYTTELY

Rytmikorjaamolle rakentuu näyttely analogisista äänentallennus- ja äänentoistolaitteista. Näyttely perustuu Suikki Jääskän kerämään yksityiskokelmaan, johon kuuluu laitteistoa rautalankamagnetofoneista aina digitaaliseen murrokseen saakka sekä äänitteitä, esitteitä ja lehtiä.

Rytmi-Instituutin hallituksen puheenjohtaja Jääskä lahjoitti kokoelmansa yhdistykselle 2015.

 

AIEMMAT PROJEKTIT

Roadness (2010-15)
Hankeessa luotiin MATSI eli musiikillinen artistin toimintasuunnitelma, esituotettiin biisejä ja vietiin alueen bändejä ulkomaan kiertueille.

Hankkeessa kehitettiin elmujen välistä yhteistyönä Roadness-bändivaihtona. Elävän musiikin yhdistykset asettivat oman paikkakuntansa bändejä tarjottimelle, jolta Roadness-illan kulloinkin järjestävä elmu valitsi mieleiset esiintyjät. Hanke tuki vaihtoa osallistumalla matkustavien bändien matkakuluihin. Osallistuneista bändeistä parhaimmisto esiintyi Elmufesteillä MARS-seminaarin showcase-illassa.

Rahoitus: Euroopan sosiaalirahasto ja Seinäjoen kaupunki

Rytmimanuaali (2012 – 2014)
Hanke toteutti verkko-oppaan, jonne kerätään tietoa, neuvoja ja oppimateriaaleja muusikoille uran kaikkiin vaiheisiin. Tavoitteena oli kiinnostava, helppokäyttöinen ja toiminnallinen kokonaisuus, joka toimii oppimisympäristönä.

Julkaisun jälkeen Rytmimanuaalista on muodostunut Suomen kattavin verkko-opas musiikintekemisen ja musiikkibisneksen maailmaan: www.rytmimanuaali.fi

Rahoitus: Euroopan sosiaalirahasto ja Seinäjoen kaupunki

DJ & VJ (2014)
Kehittämishankkeen tarkoituksena oli kehittää elektronisen tanssimusiikin tekemisen koulutusta. Vuoden 2014 aikana järjestettiin seitsemän  Beatskill klinikkaa, joissa Suomen eturivin tuottaja-DJ:t näyttivät, miten he tekevät musiikkiaan. Sessioissa myös keskusteltiin toimimisesta musiikkibusineksessä. Lisäksi DJ-kurssin Jalasjärven nuorille toteutettiin DJ-kurssi.

Rahoitus: Liiveri

Rytmimeraatti (2009-13)
Hankkeen tarkoituksena oli kehittää paikallisten bändipalveluyritysten osaamista ja valmiuksia työskennellä bändien kanssa sekä siirtää yrityksiltä tarvittavaa tietotaitoa bändeille. Oppia haettiin esitystekniikka-alan messuilta ja musiikkiseminaareista Euroopasta. Hankkeessa työskenneltiin vuosien varrella mm. esitystekniikan, keikkamyynnin ja musiikkivideon parissa.

Rahoitus: Euroopan sosiaalirahasto ja Seinäjoen kaupunki