Laaksonen – Indien ja valtavirran välimaastossa

Kuvaile itseäsi artistina.

Olen laulaja-lauluntekijä, mutta en ehkä sillä tavalla kuin se tyypillisesti ajatellaan. En ole niinkään tarinankertoja vaan ehkä musiikin impressionistinen maalari. Lauluissa minulle on yhtä tärkeää, miltä ne kuulostavat kuin mikä itse tekstin sisältö on.

Millainen on musiikillinen visiosi ja miksi?

Haluan tehdä sellaista musiikkia, jota itse haluaisin kuunnella ja jota ei ole vielä tehty. Samalla musiikki on minulle tapa ilmaista sellaisia tunteita, joita ei voi kunnolla sanallistaa. Minua kiinnostaa, mitä löytyy valtavirran ja indien välistä. Rakastan tarttuvia melodioita ja harmonioita, mutta itsestäänselvyys tylsistyttää minua.

Mikä inspiroi sinua tekemään musiikkia?

Inspiraationi tulee tietysti eletystä elämästä, mutta minulle on tärkeää lisäksi luonto sekä muu taide, erityisesti elokuvat ja kuvataide ylipäänsä.

Mistä ajatus albumiin Shadows Are Light lähti liikkeelle ja mikä siinä on teemana?

Kappaleen nimi on sanaleikki, jonka voi ymmärtää kahdella tapaa. Joka tapauksessa siinä on toivoa ja elämän ylä- ja alamäkien eri sävyjen pohtimista ja hyväksymistä. Kirjoitan musiikkia koko ajan. En siis miettinyt albumin teemaa valmiiksi ja ryhtynyt säveltämään siihen sopivaa materiaalia. Shadows Are Light tuntui kuvastavan kirjoittamaani musiikkia. Albumin nimikappale itse asiassa valmistui levylle viimeisenä.

Kertoisitko muutamalla sanalla jokaisesta albumin biisistä, mistä kappale kertoo?

En erityisesti pidä yksittäisten kappaleiden tyhjentävästä selittämisestä. Mielestäni on kiinnostavampaa, että ihmiset voivat luoda niille omia merkityksiä. Kappaleet myös muotoutuvat sillä tavoin hitaasti, että alkuperäinen ajatus on lopputuloksessa saattanut muuntautua jo ihan muuksi. Mutta ohessa enemmän tai vähemmän tarkkoja ajatuksia kappaleista.

Fear of Silence

Ihmismieli on ristiriitainen. Se haluaa asioita, joita ei sitten haluakaan.

Raindrops Are Diamonds

Kappaleen nimi tuli mieleeni pyöräillessäni kesäiltana vesisateessa Vallilanlaakson ylittävällä sillalla. Ajovalojen loisteessa vesipisarat loistivat timanttien lailla.

Future

Jos parisuhteessa ei ole enää yhteisiä haaveita tulevaisuudelle, ei ole mitään, ainoastaan hitaasti lähestyvä loppu.

Unlovable

“Enkö ole rakkauden arvoinen?” Näin kai kaikki joskus kysyvät.

Sweet Lies

Itselleen valehteleminen ehkä tekee elämästä helpompaa hetkeksi, mutta on kai loppujen lopuksi harvoin kovin hyvä ajatus.

Grey Skies

Grey Skies kertoo Suomesta, salmiakista ja Pariisista.

Shadows Are Light

Ne ovat, eivätkö olekin?

Superpower

Aika on katkeransuloinen ystävä. Se vie unelmia mennessään, mutta tuo myös uusia. Superpower kertoo toivosta sekä uskosta siihen, että aika parantaa haavoja ja arvet katoavat uurteisiin.

Like Waves, Like Tides

Rakkaus tulee ja menee, kuin vuorovedet.

I Wish I Was More Beautiful than my Ex

Tämä kappale on sukua Unlovablelle. Kappaleen lähtökohtana oli parisuhteeni päättymiseen liittyvät pettymykset.

Thunder Boy

Tämä kappale kertoo ihastumisesta ja unelmoinnista.

Millaisia yhteistyökumppaneita sinulla oli albumia tehdessä?

Tein albumin yhdessä tuottaja Jukka Jahnukaisen kanssa. Olen itse säveltänyt ja sanoittanut kaikki kappaleet lukuunottamatta Superpoweria, jonka tein yhdessä Jukan ja Marja Supposen kanssa. Soitin ja nauhoitin albumin pianot sekä laulut sekä tein joitain ohjelmointeja ja soitin syntetisaattoreita. Jukka vastasi muuten ohjelmoinneista sekä rytmipuolesta. Lisäksi albumilla kuullaan sovittamaani jousikvartettia sekä jousiorkesteria.

Keikkailetko aktiivisesti, jos niin missä sua voi kuulla livenä seuraavan kerran?

Teen keikkoja aika harvoin. Studiossa hyörimiseen menee niin paljon energiaa, että liven kehittämiseen ei jää oikein aikaa. Kuka tietää, milloin esiinnyn seuraavan kerran. Ehkä intoudun tekemään jonkin livestreamin. Sitä varten kannattaa tietysti seurata Instagramiani, Facebook-sivuani sekä Youtube-kanavaani.

Alla linkit Laaksosen sosiaaliseen mediaan:

Instagram: https://www.instagram.com/laaksonenmusic

Facebook: https://www.facebook.com/laaksonenmusic

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2aXUSnPiIJvqWILDLZ1_UA