STEMMAT HALTUUN -WORKSHOP

Miten luoda simppeleitä stemmoja main voc -lauluraidan taustalle? Miten tehdä kertsistä isompi stemmojen avulla?

Ihmisääni on monipuolinen instrumentti, ja sitä on mahdollista hyödyntää monella tavalla kappaleiden tuotannoissa. Laulustemmoilla voidaan luoda biiseihin omintakeista yleissoundia, massaa ja nostatusta tai vaan hakea tietynlaista tunnelmaa.

Kurssilla tutustutaan stemmojen luomiseen käytännön tekemisen kautta. Päivän aikana harjoitellaan tekemään mm. perinteiset kertsistemmat sanoilla, hyminästemmat melodian taustalle, kokeillaan erilaisia oktaavituplauksia sekä testataan, mitä kaikkea kappaleen trackiin voi äänellä tehdä.

KURSSIN OHJAAJA:
Virpi Eroma on suomalainen lauluntekijä, sovittaja sekä tuottaja. Hän tekee soolouraa artistinimellä Eroma, ja julkaisi debyyttialbuminsa sekä nuottikirjan keväällä 2022. Eroma on lisäksi yksi Suomen tunnetuimmista kuoro-ja lauluyhtyemusiikin säveltäjistä.

Eroma on luonut oman uniikin soundin yhdistämällä a cappella –osaamistaan pop-musiikkiin. Hän käyttää kappaleidensa tuotannoissa satamäärin lauluraitoja, joilla korvataan taustainstrumentteja. Jopa YLE on käyttänyt termiä ”Eroma-soundi” viittaamalla kappaleisiin, joissa on käytetty paljon lauluäänestä tehtyjä elementtejä.

Eroman omakohtaiset tarinat koskettavat kuulijoita niiden aitoudella ja samaistuttavuudellaan. Hänen kahdeksasta julkaistusta singlestään seitsemän on nostettu radion soittolistalle ja lisäksi kappaleita on striimattu Spotifyssa jo pian 3 miljoonaa kertaa.

Kurssiviikonlopun aikataulut:
Su 27.11.2022 13.00-18.30, Rytmikorjaamo Seinäjoki (5,5x45min)
Kurssin hinta: 45€
Kurssimaksu laskutettaan ennen kurssin alkua.
Lisätietoja: toimisto@rytmi-instituutti.fi
Kurssia tukee Kansalaisfoorumi.
www.kansalaisfoorumi.fi