Haku maksuttomiin musiikintekijän koulutuksiin alkaa 1.11.

 

Rytmi-instituutin ProMus-hanke käynnistää helmikuussa 2020 kaksi musiikintekijöiden koulutusta, jotka on suunnattu Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla asuville tai näistä maakunnista kotoisin oleville musiikintekijöille. Tavoitteena on nostaa alueen musiikin tekemisen ammattiosaamista ja antaa työelämävalmiuksia musiikkialalla toimimiseen.

Kaksi vuotta kestävä LuoMus – Luova musiikintekijä -koulutusohjelma on musiikin tekemisen peruskoulutus, vuoden mittainen Beatskill on elektronisen musiikin tuottajan koulutus. Puolet opinnoista toteutetaan koulutusten yhteisinä opintoina. Kouluttajina toimivat hankkeen omat sekä vierailevat musiikkialan ammattilaiset.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä alueen musiikintekijöiden mahdollisuuksia syventää omaa osaamistaan ja edistää heidän mahdollisuuksiaan menestyä haastavalla musiikkialalla. Ala on miesvaltainen ja hankkeen Femina Potentia -osa-alue tukee erityisesti naispuolisia musiikintekijöitä pyrkimään urallaan määrätietoisesti eteenpäin. Yhtenä hankkeen päämääränä on myös tehostaa maakuntien välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä.

LuoMus -ja Beatskill-opinnot sisältävät musiikin tekemistä, tuntemusta, tuotantoa, musiikkibisnestä ja yrittäjyystaitoja. Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Lähiopetusta järjestetään viikonloppuisin noin kerran kuukaudessa Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa.

Kaikki opetus on maksutonta, sillä koulutuksen mahdollistaa Euroopan sosiaalirahasto. Haku koulutukseen avautuu marraskuussa 2019. Lisätietoa luvassa pian – seuraa Rytmi-instituutin nettisivuja ja somea!

www.rytmi-instituutti.fi
www.instagram.com/rytmi.instituutti
www.facebook.com/rytmiinstituutti