MARS GOES SAD 2020

Ei auta itku musamarkkinoilla. Siksi siis musiikkialan koulutuspäivä MARS goes SAD. Seinäjoki Artist Day (SAD) tarkastelee tinkimättömyyden tematiikkaa musiikin tekijän, artistin, yhtyeen tai muusikon näkökulmasta. Tarjolla on tänä vuonna neljä kaikille avointa sessiota ja mahdollisuuden yksityisiin sparrauksiin. Maksuttoman päivän järjestää Rytmi-instituutti Rytmikorjaamon klubitilassa lauantaina 15.2.2020.

11.00-12.00 MARGINAALIMUSIIKISTA VALTAVIRTAA
Kohderyhmässään Yleisradion kuunnelluimmaksi musiikkiohjelmaksi Areenassa noussut DJ Orion on esimerkki pitkäjänteisestä työstä marginaalimusiikin kentällä. Miksi ja miten marginaalimusiikista on tullut moinen ilmiö radiossa? Miten kyseinen ohjelma hyödyttää artisteja ja miten omia kappaleitaan saa radiosoittoon. Miten läpimurto tapahtuu konemusiikkipiireissä? YleX:n perjantai-illan konemusiikkiohjelmista tuttua DJ Orionia haastattelemassa klubikulttuurivaikuttaja Toni Kurkimäki.

12.10-13.10 STATE OF INDEPENDENCE
Millaista on toimia tällä hetkellä independent artistina Suomessa? Miten tavoittaa oma kuulijakunta ilman suurten levy-yhtiöiden markkinointikoneistoa? Mihin itsenäinen toimija tarvitsee toiminnassaan apua ja miten oikeat yhteistyökumppanit ovat löytyneet? Miten toiminnassa toteutuu tinkimättömyyden periaate vai joutuuko joistain asioista tinkimään? Asiasta keskustelevat artistit Juho Vanhanen (mm. Oranssi Pazuzu) ja Piia Viitanen (Viitasen Piia) Rytmi-instituutin toiminnanjohtajan Satumaa Veikkolan johdolla.

Lounas

13.50-14.50 WHOLE LOTTA INTEGRITY
Miten tinkimättömyys toteutuu musiikin tekemisessä ammattilaispiireissä? Mistä tingitään ja mistä ei? Vaihteleeko tämä uran eri vaiheissa? Millaisia haasteita musiikin tekijä ja tuottaja kohtaa alalla toimiessaan? Haastateltavana tinkimättömyydestään tunnetut Matti Mikkola ja Kauko Röyhkä. Mikkola on toiminut itse muusikkona yhtyeissä (Tehosekoitin, Saimaa) ja tehnyt musiikkia monille Suomen eturivin artisteille (mm. Paula Vesala, Pyhimys, Kaija Koo). Röyhkä on palkittu rockmuusikko ja kirjailija, jonka on itse levyttänyt 26 albumia ja tehnyt tekstejä muille artisteille. Haastattelijana Rytmi-instituutin toiminnanjohtaja, muusikko Satumaa Veikkola.

15.00 – 16.00 BIISIGRILLI
Biisigrillissä grillataan muutaman nousevan artistin/yhtyeen omaa uutta musiikkia rakentavassa hengessä. Musiikkialan ammattilaiset eli ”grillimestarit” avaavat ajatteluaan siitä, onko kuultu biisi valmis musamarkkinoille. Onko biisi vielä raaka, puolikypsä vai kypsä? Biisigrillaajina Toni Kurkimäen (Dj Tony) johdolla Hannu Sormunen (Aspen Music Oy), Mikko ”Setä Tamu” Tamminen (tuottaja, laulunkirjoittaja) & Marko Kivelä (Selmu).

Sparraukset:
Oletko musiikin tekijä, artisti, yhtyeen jäsen tai muusikko? Onko sinulla tai ryhmälläsi tarvetta saada tekemiseenne neuvoja ja näkemystä musiikkialan ammattitekijöiltä?

Sparraajina tämä vuonna toimivat Mikko ”Setä Tamu” Tamminen, Samuli Turunen ja Mikko Puska. Lisätietoa sparraajista Facebook-sivuilamme.

 

Varaa aikasi Tamulle:
https://doodle.com/poll/86ced69kn9834hgc

Varaa aikasi Mikko Puskalle: https://doodle.com/poll/dkzacm2shigzuknf

Varaa aikasi Samulille: https://doodle.com/poll/rvgsat532dn4smr2

 

Lisätietoa:
https://www.rytmi-instituutti.fi/sad-2020/
FB: MARS goes SAD 2020
#MARSgoesSAD