Anttoni Patana – Tummanpuhuvaa ja voimakasta popmusiikkia

Vaasalaisen Anttoni Patanan ensimmäinen single Perso makealle julkaistiin helmikuun alussa. Kappale on popmusiikkia voimakkailla ja tuhdeilla soundeilla. Anttonin juuret ovat raskaammassa musiikissa, joka peilaantuu hänen omaan musiikkiinsa. Hänen kappaleissaan korostuvat erittäin vahvat ja tarttuvat kertosäkeet yhdistettynä leveään ja läsnäolevaan äänimaailmaan. Biisien lyriikat ovat nuoren miehen sielunmaisemaa, joita Anttonin pehmeä ääni tulkitsee vakuuttavasti.

Anttoni Patanan taiteellinen kunnianhimo heräsi vuonna 2018 Ruisrockissa kun hän seurasi päälavan meininkiä ja päätti, että tuo on se, mitä hän elämältään haluaa. Hän antoi itselleen kymmenen vuotta aikaa saavuttaa haaveensa ja ryhtyi panostamaan biisien kirjoittamiseen entistä enemmän. Anttoni mainitsee musiikin olevan tärkeä osa häntä itseään: “Vaikka kaikki muu elämässä olisi kunnossa, olisi koti ja vaimo ja lapset ja työ, niin ilman musiikkia olisi silti tyhjä kohta elämässä.” 

Anttoni julkaisee vielä kaksi uutta biisiä tänä vuonna ja tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu ankaraa keikkailua heti kun maailma antaa myöten, ja sitä kautta kerryttää lisää nimeä ennen ensimmäisen täyspitkän julkaisua. Hän toivoo pystyvänsä antamaan kuuntelijalle musiikkinsa kautta voimaa vaikka juosta seinän läpi.

Studiossa työskentely tapahtuu yhdessä vaasalaisen tuottajan Jukka Karpin kanssa. Meidän yhteistyö alkoi Rytmi-Instituutin Luomus-koulutuksen kurssin kautta, jossa Anttoni oli meidän Vaasan ryhmän artisti jolle kirjoitimme biisejä. Studiotyöskentely sittemmin on ollut melko vapaata ja tasavertaista pallottelua; heitellään ideoita ja koitan mahdollisimman ripeästi saada niitä kuultavaan muotoon koneelle. Yleensä meillä on alkuun ollut jonkinlainen Anttonin tekemä soinnut-melodia -pohja, jota ollaan lähdetty työstämään. Kuunnellaan kaikenlaista musaa ja mietitään että mihin suuntaan, tempoon ja fiilikseen biisiä vois viedä ja mistä kaikkialta voisi kenties ammentaa vaikutteita. Usein on hyvä, jos onnistuu saumattomasti yhdistämään elementtejä melko erilaisista biiseistä. Perso Makealle:n demo kävi mm. melko suorassa rokissa ja Eläkeläiset-henkisessä humpassa. Lopullisen version demo syntyi lopulta todella nopeasti kotonani myöhään illalla kun oli aiemmin päivällä saatu epämääräisemmät kokeilut ja tahtilajin vaihdos alta pois ja ajatus kirkastui.” Jukka kertoo yhteistyöstään ja kappaleiden tekoprosessista Anttonin kanssa. Anttonin musiikkia hän kuvailee näin: “Näkisin että jos blenderiin heittäis sopivassa suhteessa elektronista poppia, Radioheadia ja suomirokkia niin ollaan aika lähellä tämän hetken Anttonia.”

Perso makealle on kappale, jossa kiteytyy Anttoni Patanan taiteellinen tyyli. Kappaleen vastaanotto on ollut positiivista. Ensimmäisen kuukauden aikana biisiä on kuunneltu jo yli 4 000 kertaa.  Yleisö on tykännyt ja odottaa lisää. Hän toivoo mahdollisimman monen löytävän uuden biisinsä ja sitä kautta artistin. Perso makealle löytyy kaikista suoratoistopalveluista. Ota Anttoni Patanan sosiaalinen media seurantaan: https://www.instagram.com/anttonipatana/?hl=fi