Toimintaa vuonna 2012

Rytmimeraatti

Rytmimeraattihanke pyrkii luomaan bändin palveluyrityksistä alueella löyhän yhteenliittymän eli konglomeraatin, joka huolehtii tarvittavan taito-tiedon siirtämisestä uusille muusikoille ja bändille.

Hanke on Etelä-Pohjanmaan TE-keskuksen rahoittama ja sitä hallinnoi Rytmi-Instituutti.

» Lue lisää

Musavideota ja valoa tuo musiikkivideot valkokankaalle!

Tapahtumassa nähdään näytös uusia eteläpohjalaisia musavideoita kommenttien kera, kuullaan ammattilaisvieraiden mietteitä paneelikeskustelussa ja päästään tutustumaan Medialouhoksen Jouni Kallion musiikkivideosuosikkeihin. Jouni Kallio kuuluu Medialouhos-ohjaajakollektiiviin ja on tehnyt videoita mm. Stam1nalle ja Viikatteelle. Kallion Stam1nalle ohjaamista videoista Lääke voitti Oulun Musiikkivideofestivaaleilla Kultapumpelin vuonna 2008. Tämän vuoden festivaaleilla Puolikas Ihminen -kappaleeseen kuvattu video puolestaan sai tuomaristolta kunniamaininnan.

Tapahtuma on osa Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalia ja sen järjestää Rytmi-Instituutti.

AIKATAULU:

KLO 20.00-21.00 MUSAVIDEOKATSELMUS
Paikallista musavideota kuluneen vuoden ajalta arvovaltaisen panelistijoukon kommentoimana

KLO 21.00-21.30 MUSAVIDEOPANEELI
Mikä musavideossa kiinnostaa? Miksi videoita tehdään? Mikä on musiikkivideon merkitys bändille? Entä videon tekijälle?

Keskustelemassa Miikka Varila ja Pirkka-Pekka Ylisuutari (SoberGrouse Media), Markus Välimaa (Moby Disc, Hamilton Groove/ Frankin Parantola), Jouni Kallio (Medialouhos)

KLO 21.30-21.45 TAUKO

KLO 21.45-23.00 JOUNI KALLIO CARTE BLANCHE
Jouni Kallio esittelee suosikkivideonsa kommenttien kera

Pääsylippu 3e.

Festivaalin ohjelmakartta löytyy osoitteesta www.matin-tupa.fi

Kiinnostaako konemusa?

Seinäjoella järjestetään konemusiikin tuotantokurssi 24.-25.11.2012. Viikonlopun aikana tutustutaan elektronisen musiikin luomiseen Ableton Liven avulla. Kurssi on suunnattu 13-25-vuotiaille.

Kurssin vetäjänä toimii konemusiikkiartisti Fanu. Fanu on toiminut elektronisen musiikin parissa jo kaksikymmentä vuotta ja kiertänyt DJ:nä Euroopassa ja USA:ssa. Koulutukseen voi tutustua etukäteen osoitteessa www.fanuslivetraining.com

Kurssin osallistumismaksu on 45 euroa. Jos et omista tarvittavia laitteita, ei hätää – saat ne käyttöösi kurssin ajaksi. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin järjestää Rytmi-Instituutti.

Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä

Lisäkysymykset osoitteeseen: kurssit@www.rytmi-instituutti.fi

Rytmi-Instituutin opetus siirtyi Seinäjoen kansalaisopistoon

Opetukseen ilmoittautuminen siirtyi myös kansalaisopistolle. Tietoa tarjonnasta mm kansalaisopiston oppaan lopussa taiteen perusopetuksen kohdassa. Opas löytyy esim. Seinäjoen kansalaisopiston sivuilta sähköisenä.

Rytmimanuaalille vastaava tuottaja haussa

Viimeinen hakuaika 27.9.2012 klo 20:00

Rytmi-Instituutti etsii motivoitunutta ja tavoitteellista vastaavaa tuottajaa Rytmimanuaalihankkeeseen. Hanke on Etelä-Pohjanmaan TE-keskuksen rahoittama ja sitä hallinnoi Rytmi-Instituutti. Vastaavan tuottajan työsuhde on määräaikainen. Se voidaan aloittaa lokakuussa 2012 tai sopimuksen mukaan ja se päättyy hankkeen lopussa kesäkuussa 2014.

Vastaavan tuottajan tehtävänä on tuottaa sisältöä nettiin Rytmimanuaalisivustolle. Sinne kootaan ja tuotetaan rytmimanuaali, jossa on tietoja, neuvoja ja oppimisympäristöjä artistille uran kaikissa vaiheissa sekä MATSI (Musiikillinen artistin toimintasuunnitelma). Tietoja kootaan Seinäjoen Rytmimusiikkiverkoston toimijoilta ja niitä kerätään itse. Nettisivustosta tehdään kiinnostava, helppokäyttöinen ja toiminnallinen.

Vaatimukset: Edellytämme hakijalta jotain yhdistelmää seuraavista taidoista

 • videoidenteko- ja kuvan- sekä äänenkäsittelyosaamista
 • kirjoitustaitoa
 • graafista suunnittelukykyä
 • nettiohjelmointitaitoa
 • soveltuvaa koulutusta

Lisäksi arvostamme

 • musiikkimaailman tuntemusta
 • kokemusta artistin työstä
 • hyvää soundia
 • yhteistyökykyäTarjoamme paikan hyvähenkisessä työyhteisössä, arvostetussa organisaatiossa mielenkiintoisella alalla.Paikan hakeminen:
  Vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan 27.9. mennessä osoitteeseen suoku@www.rytmi-instituutti.fi. Todistuskopioita ei tarvita hakuvaiheessa.
  Työhönottotestit ja haastattelut järjestetään kutsutuille torstaina 4.10. klo 12-18
  Lisätietoja työsuhteesta: Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Suoku Siren, puh. 040-733 4746 (ei 20-23.9), tai suoku@www.rytmi-instituutti.fi

  **

  Rytmi-Instituutin MUSALEIRI
  Ja kuulovammaisten bändileiri

  16. – 19.7.2012Seinäjoen kaupungin kesäsiirtolassa Sydänmaalla
  Yöleiri, leirimaksu 140 e / 100 euroa seinäjokiset, sisältää majoituksen, ruokailut ja ohjauksen.
  13-20-vuotiaille

  Leirille voi tulla, jos osaa pikkuisen soittaa jotakin. Leiri on avoin kaikille nuorille, muillekin kuin Rytmi-Instituutin oppilaille.
  Leiri sopii myös valmiille bändeille omien biisien tekemiseen.

  Kuulovammaisten bändileiri on avoin kaikille nuorille kuulovammaisille, soittottaitoa ei vaadita. Leirillä tutustutaan yhdessä soittimiin, soittamiseen, bändisoittoon, erilaisiin musatyyleihin ja oman musiikin tekemiseen.

  lisätietoja www.rytmi-instituutti, p 040-733 4746

  Ilmoittaudu: leiri@www.rytmi-instituutti.fi, leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Biisien tekoa, DJ-kurssi, biittien konemusaa, klinikoita, soittoa yötä päivää, vierailevia tähtiä…
  Rockia, räppiä, konemusaa, poppia, metallia …

  Yhteistyössä Seinäjoen kaupungin nuorisotoimi, Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimi, Valtion säveltaidetoimikunta, Pohjanmaan taidetoimikunta

   

  ——————————————————-

  Kiinnostaako konemusa?

  Seinäjoella järjestetään konemusiikin tuotantokurssi 24.-25.11.2012. Viikonlopun aikana tutustutaan elektronisen musiikin luomiseen Ableton Liven avulla. Kurssi on suunnattu 13-25-vuotiaille.

  Kurssin vetäjänä toimii konemusiikkiartisti Fanu. Fanu on toiminut elektronisen musiikin parissa jo kaksikymmentä vuotta ja kiertänyt DJ:nä Euroopassa ja USA:ssa. Koulutukseen voi tutustua etukäteen osoitteessa www.fanuslivetraining.com

  Kurssin osallistumismaksu on 45 euroa. Jos et omista tarvittavia laitteita, ei hätää – saat ne käyttöösi kurssin ajaksi. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin järjestää Rytmi-Instituutti.

  Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä

  Lisäkysymykset osoitteeseen: kurssit@www.rytmi-instituutti.fi————————————————————

  BÄNDI – PÄIVÄLEIRI ALAKOULULAISILLE

  5.-7.6.2012
  Rytmi-Instituutissa, Vaasantie 11 Seinäjoki
  leirimaksu 100 € sisältää ruokailun ja ohjauksen.
  Leiri on päivittäin klo 10 – 16
  Bändileiri sopii kenelle tahansa, soittokokemusta ei edellytetä.
  Leirillä soitetaan bändeissä ja tehdään tutkimusmatkoja musiikkiin.Ilmoittaudu: leiri@www.rytmi-instituutti.fi, leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

  Liidilaulun Mestarikurssi

  Käydään läpi laulamisen, äänenmuodostamisen ja esiintymisen erityisongelmia ja etsitään niihin ratkaisuja. Kurssin opetus sopii kaikille genreille, siellä käytetään apuna mm. Complete Vocal Technique-metodia.Suuren kysynnän vuoksi toteutetaan kaksi ryhmää.

  Kaksi yhteistapaamista: su 15.4.2012 ja la 12.5 tai su 13.5 Yhteistapaamisten välillä yksilötunteja 2-4kpl. Vierailevia luennoitsijoita, joista tiedotetaan erikseen.Hinta €50

  Kurssille otetaan 8-10 laulajaa bändeistä, jotka tekevät omia biisejä.Lisätietoja: lauluopettaja Riikka Pekkala riikka.pekkala ät rytmi-instituutti.fi

  Ilmoittautumiset: toimisto ät rytmi-instituutti.fi

  Bändi&teknikko -miitti

  Bändi, teknikko hukassa?!

  Ei hätää, vaan saavu Rytmikorjaamolle sunnuntaina 6.5. bändien ja teknikoiden tapaamiseen!

  Kutsumme kokoon bändit ilman teknikkoa ja teknikot ilman bändiä tutustumaan toisiinsa. Kenties bändisi löytää täältä kaipaamansa ääni- ja/tai valomiehen. Tapahtuman tarkoitus on tutustua uusiin ihmisiin, löytää yhteisiä musiikillisia visioita, saada kullan arvoistosta tietoa valo- ja äänitekniikasta ja ehkäpä löytää oman bändin matkaan luottoteknikko.

  Päivän aikana asiallista asiaa äänentoiston ja valotekniikan saloista ja miten niistä on bändille eniten hyötyä! Paikalla asiantuntemustansa avaavat ääniteknikko Klas Granqvist(Akun Tehdas) ja valosuunnittelija ja -teknikko Ville Wahlroos(mm. Chisu, Murmansk, Samuli Putro, Oranssi Pazuzu). Päivän aikana tehdään mahdollisuuksien mukaan miksauksia ja valoja alan ammattilaisten ohjastuksessa.

  Bändin iällä, musiikkityylillä, kokoonpanolla tms. ei ole väliä, vaan kaikki ovat tasapuolisesti tervetulleita! Ilmoittaudu osoitteeseen satu@www.rytmi-instituutti.fi lyhyen bändikuvauksen ja ääninäytteen kera(esim. linkki Myspaceen/Soundcloudiin/kotisivuille riittää) 27.5. mennessä.

  Lisätietoja:
  Satu Kokkoniemi
  Rytmimeraatti -hanke
  satu ät rytmi-instituutti.fi
  045 2626987

   

  Musavideosessiot 27.-29.4 & 4.-5.5.

  Aikataulu ja paikka:
  Rytmikorjaamo, Mobile Office(uusi puoli, 2.kerros)
  pe 27.4. klo 17-21
  la 28.4. klo 10-18

  Bändi, olet musavideota vailla?!

  Tässä tilaisuus saada bändillesi paikallisten opiskelijoiden ja osaajien Pete Veijalaisen opastuksella tekemä musavideo tai mikäli lähipiirissäsi on video-osaaja, niin ota hänet mukaan kurssille! Video suunnitellaan ja kuvataan vkloppuna 27.-29.4. ja editoidaan seuraavana vkloppuna! Bändien panostusta tarvitaan siis lähinnä ensimmäisen vkloppuna.

  Tartu tilaisuuteen, mukaan mahtuu rajoitettu määrä bändejä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Lisätietoja ja ilmoittautumiset satu ät rytmi-instituutti.fi tai 0452626987

  Pete Veijalainen
  -kerännyt kannuksensa erityisesti musiikki- ja mainosvideoista, tehnyt videoita mm. seuraaville artisteille ja bändeille: Apulanta, Samuli Putro, Zen Cafe, Maija Vilkkumaa, Sentenced, Kotiteollisuus
  -voittanut pääpalkkinoon Oulun Musiikkivideofestivaalien kilpailussa videolla Ambulanssikuskitar(Eleonora Rosenholm)

   

  RHYTHMANIAC -kevätkonserit ti 17.4. ja ke 18.4.

  Konsertti klo 18:00, kenraaliharjoitus klo 16:30.
  Rytmikorjaamolla Vaasantie 11 Seinäjoki

  Tiistaina 17.4.2012

  Kovalevy täynnä (Henri)
  Kivi Riikka
  Lehtimäki Viljami
  Niskanen Gamu
  Salo Elias
  Vähä-Koivisto Niklas
  laulaa Maria Rissanen:
  – Smoke on the water – (ehkä myös born to be wild)

  Bad (Jussi)
  Häkkinen Eetu
  Kivi Ronja
  Korpela Saku
  Mattila Samuli
  Saarenpää Eemi
  – Eye of the Tiger, – Sweet Home Alabama

  Safety Pin (Henri)
  Jaakonaho Tuukka
  Katajamäki Eemeli
  Laitasaari Luukas
  Suomalainen Samuli
  bassossa Roni Perälä
  laulaa Eleonora Hautamäki:
  – Runaway, – Heart skips a beat

  Strangers (Lasse)
  Lehtonen Nelli-Emilia
  Loppi Markus
  Taurula Peetu
  Suvi Koski: Born to be wild
  Hannu Rantala: Route 66

  Camkoob (Lasse)
  Jantunen Saska
  Jantunen Janek
  Torpisto Tuomas
  laulaa Hannu Rantala:
  – My Sharona – Fire

  Black and Red (Riikka)
  Riku Korkiamäki, laulu ja kitara
  Valtteri Hannila, kitara
  Santeri Hannila, rummut
  basisti Kalle Lahtinen
  – The Man Who Sold The World
  – If You Cant Hang * Suvi Koski, laulu

  Trolling Stones (Jussi)
  Lahti Janne
  Laitamäki Teemu
  Latvala Jesse
  War Pigs, -Carry on my wayvard son, laulaa Heikki Autio

  Plastic pocket (Henri)
  Aho Aleksi
  Häkli Niko
  Mäkelä Ossi
  Perälä Roni
  – Josie laulaa Suvi Koski,

  lauluyhtye Reddress (Riikka)
  Satu Tausta,
  Tiina Lammi,
  Sanna Perälä
  Eleonora Hautamäki
  -Näin minä vihellän matkallani
  -Maria Magdalena

  Standart Protocol (Henri)
  Lahtinen Kalle
  Pirilä Juha
  Puronlahti Tino
  When You Hear the Sound (Lahtinen, K.) – Igorance Laulaa Suvi Koski, – YYZ – instr.

   

  Keskivikkona 18.4.

  YkkösRyskäri (Mika)
  Salin Joonatan:laulu,
  Ojajärvi Luka:rummut,
  Mäkinen Sofi:basso
  tuuraavana kitaristina Mika
  – Kanootin kapean

  The Minirock (Mika)
  Korpela Verneri:koskettimet,
  Mäkiviita Miska: rummut,
  Nortunen Miia:Basso,
  Luoma Viivi:kitara,
  Rauma Niilo:laulu,
  Luoma Topias:laulu.
  Takapihojen rocktähdet

  Vilma and the Bad Boys (Mika)
  Hautala Adam:laulu,
  Kankaanpää Joonatan:rummut,
  Kortesniemi Vilma:basso,
  Tupeli Konsta: Kitara,
  Uusi-Hakala Tuomas:koskettimet,
  Vedenjuoksu Elmeri laulu
  Autonrämärokki

  The Rägänogat (Mika)
  Kangas Matias:rummut,
  Nortunen Tatu:kitara,
  Ojaniemi Jere:laulu,
  Vähäkuopus Lassi:basso,
  Välimaa Juho:laulu
  – Keke Rosberg formularock

  Hot Cat Hat (Jussi)
  Erkkilä Aapo
  Harviala Miska
  Nortunen Samuel
  Pennala Eetu
  laulaa Venla Orava ja Ella Hirvilammi
  -Kohtalon oma -I Love Rock n Roll

  Ahokkaan kone&laulu (Henri)
  Ahokas Jules
  Ahokas Tiitus
  Ojanperä Saska
  Toivonen Nicholas
  laulaa Hannu Rantala
  – Great balls of fire, -Valot

  Oy Rumpuveljet Ab (Jussi)
  Horila Jaakoppi
  Horila Johannes
  Hämäläinen Peetu
  Järvikängas Viljami
  Kivistö Veeti
  Perälä Antti
  – Paradiddle Rap, – Cissy Srut

  Red Glass (Jussi)
  Annala Jaakko
  Kuusisaari Karoliina
  Puronlahti Theo
  – Viisaus ei asu meissä, – When we stand together

  Poster Monster (Lasse)
  Alarinta Tuomo
  Hirvilammi Ville
  Nortunen Henna
  Paski Miika
  Tammivaara Tessa
  Noora Mäki laulaa stemmat biisiin Sweet Dreams
  – Under the Bridge, – Sweet Dream

  Lick (Jussi)
  Autio Heikki
  Herrala Hippu
  Koskela Krister
  Kuusisto Joni
  Murtonen Jukka
  – Poison, – Other Side

  The Limits (Jussi)
  Nortunen Henri
  Alatalo Samppa
  Kirvesmäki Lassi
  feat Samuel Nortunen
  – Moby Dick
  – Monta tuhatta asiaa räpäyttää Karoliina Kuusisaari

  .

   

  Liidilaulun Mestarikurssi

  Käydään läpi laulamisen, äänenmuodostamisen ja esiintymisen erityisongelmia
  ja etsitään niihin ratkaisuja. Kurssin opetus sopii kaikille genreille, siellä
  käytetään apuna mm. Complete Vocal Technique-metodia.Suuren kysynnän vuoksi toteutetaan kaksi ryhmää.

  Kaksi yhteistapaamista: su 15.4.2012 ja la 12.5 tai su 13.5 Yhteistapaamisten välillä yksilötunteja 2-4kpl. Vierailevia luennoitsijoita, joista tiedotetaan erikseen.Hinta €50

  Kurssille otetaan 8-10 laulajaa bändeistä, jotka tekevät omia biisejä.Lisätietoja: lauluopettaja Riikka Pekkala riikka.pekkala ät rytmi-instituutti.fi

  Ilmoittautumiset: toimisto ät rytmi-instituutti.fi

  Musamessut tulevat taas!

  Musamessut järjestetään Rytmikorjaamolla 4.2.2012 klo 12-17. Tarjolla soittimia, Levymessuja, Musakirppistä, kitaraklinikkaa, Downfestiä ja paljon muuta! Kirpparipöydät ovat nyt varattavissa. Hinta per pöytä on €5. Varaukset osoitteeseen: soitinmessut@www.rytmi-instituutti.fi tai 044-740 0003. Pöytiä on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!