Efektit haltuun! – Äänenkäytön kurssi

EFEKTIT HALTUUN! – Äänenkäytön kurssi Seinäjoella
Su 16.4.2023 klo 10.00-17.00
Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Kiinnostaako äänellä tehtävät tehosteet? Örinä, murina, kärinä, särö? Haluaisitko laulaa kuin Louis Armstrong tai Janis Joplin? Tai huudella ohikulkijoille niin kuin papukaija? Oletko rock-bändin vokalisti ja toivoisit saavasi ääneesi lisää rouheutta? Tule ottamaan selvää, miten tehosteita tehdään äänelle terveellisellä tavalla. Päivä sisältää paljon käytännön treenejä ja vähän teoriaa.

Kurssin kuvaus:

Kurssilla käydään käytännönläheisesti läpi äänellä tehtävät efektit eli tehosteet ja pääpaino on ns. raspiefekteissä (distortion, rattle, creak, growl, grunt). Opetus on ryhmäopetusta ja aikaa on hieman myös osallistujien henkilökohtaiseen ohjaukseen ryhmässä. Kurssin jälkeen jokainen osallistuja osaa tehdä useammankin efektin terveellä tekniikalla, ääntään rasittamatta. Kurssilta saa materiaalia, mutta omat muistiinpanovälineet on silti hyvä ottaa mukaan. Omaa tekemistään saa kuvata tai äänittää omaan käyttöön.

Opettajat: Mari Multanen & Suvi Uura

Suvi Uura on laulaja-lauluntekijä, rohkea äänenkäyttäjä ja monipuolinen muusikko. Hän opettaa äänellä tehtäviä tehosteita ja laulamista. Päivisin hänet voi löytää kouluttamasta muusikoita Jyväskylän konservatoriolla. Suvi on vahva esiintyjä ja hän on kiertänyt paljon bändiensä kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Hän rakastaa ääninörtteilyä ja fraasien tarkkaa hiomista, tästä syystä myös studiotyöskentely on lähellä Suvi sydäntä. Hänen yhtyeitään ovat muun muassa melodisen deathmetallin sanansaattaja Noumena, metallista tummaa rockia louhiva Dorothy Polonium sekä suomenkielisen folkin maailmassa seikkaileva Räsynukke. Suvi innostuu musiikista, ihmisten onnistumisista, erikoisista äänistä ja äänellisten rajojen rikkomisesta. I will make you scream! Tutustu: www.suviuura.net

Mari Multanen rakastaa rockia, keikkailua, opettamista ja itsensä haastamista. Marin päätyö on laulunopettajana Pop & Jazz Konservatoriossa, ja monialaisena muusikkona hänet voi nähdä yhtälailla Queenin musan (The Miracle: kiipparit ja laulu) kuin Ultra Bran hittienkin parissa (Jättebra: laulu, perkussiot, huilu). Aikaisemmat omat bändit ovat kallistuneet rytmimusiikin raskaampaan laitaan, jossa on tulleet tutuksi ilmaisun ääripäät örinää ja huutoa myöten. “Suomen melissacrossiksi” mainittu Mari on tehnyt jo vuosikausia uraauurtavaa työtä rock- ja metal-musiikin äänenkäytön opettamisessa ja nykyään hän myös kouluttaa muita laulunopettajia efektien saloihin. Marin tekemää laulun opetusmateriaalia löytyy Rockwaylta ja Pop Jazz Open -sivuilta. Oman musiikillisen ja äänellisen luovuutensa Mari on viime aikoina päästänyt valloilleen mm. Ill Divas -projektissa, jossa ei volumea ja energiaa säästellä! Mari tekee tehokkaasti ja monipuolisesti, kaikkea ja paljon. Kaiken sen ytimessä on kuitenkin aina ihminen, ääni ja musiikki. Tutustu: www.marimusic.fi 

AIKATAULUT:

9.30 “aamukahvit”, ilmoittautuminen
10.00 aloitus; yhteinen tekniikkasessio kaikille
– opettajien esittäytyminen
– warm up
– Perustekniikkaa: hengitys, tuki, twang…
– Yleistä efekteistä; luentoa ja testailua – osallistujien jako kahteen ryhmään
12.00-13.00 lounas
13.00-14.30 workshop
14.30-15.00 kahvitauko ja ryhmät (tai opet) vaihtaa paikkaa
15-16.30 workshop
16.30-17.00 yhteinen lopetus

Kurssin hinta: 90€
Kurssimaksu laskutettaan ennen kurssin alkua.

INFOT:

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/Ej7jeikt3Skr72Lz5
Ilmoittautuminen on sitova. (Lisää Peruutusehdot)
Osallistujamäärä: max. 20 hlöä
Kurssi järjestetään, mikäli sille ilmoittautuu vähintään 12 henkilöä. Jos osallistujien minimimäärä ei täyty, lähetämme peruutuksesta erikseen ilmoituksen viimeistään viikkoa ennen kurssipäivää.

Peruutusehdot:
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@rytmi-instituutti.fi jolloin peruutus kuitataan ja mahdollisesti maksettu kurssimaksu palautetaan. Myöhässä saapunut peruutus katsotaan peruuttamatta jääneeksi kurssiksi, mutta kurssille voi ilmoittautujan sijaan osallistua joku toinen henkilö. Peruuttamatta jääneestä kurssista laskutamme kurssimaksun täysimääräisenä.

Lisätietoja: toimisto@rytmi-instituutti.fi

Kurssia tukee Kansalaisfoorumi