ARTISTIVARIKKO – Tampere, Turku, Vaasa, Pori & verkkoryhmä

Artistivarikon toinen haku aukeaa Tampereen, Turun, Vaasan ja Porin alueille. Hakua on pidennetty 9.1.2022 saakka!

Mikä on artistivarikko?
Artistivarikko on valmennus artisteille, musiikin tekijöille ja bändeille, joiden uratavoitteet tarvitsevat räätälöityä suunnittelua tavoitteiden saavuttamiseksi. Valmennus räätälöidään kunkin artistin tai ryhmän tarpeita ja musiikkialan työelämävaatimuksia vastaavaksi.

Artistivarikko auttaa….
– tarkentamaan musiikillista osumatarkkuutta (sävellys, sanoitus, sovitus, tuotanto)
– soitto-, laulu- ja esiintymistaitojen virittämisessä huippukuntoon
– kehittämään ja tuotteistamaan osaamista
– selkeyttämään artistikuvaa ja brändiä
– johtamaan itseä, uraa tai joukkuetta oikeaan suuntaan
– parantamaan markkinointitaitoja ja kiteyttämään sanomaa
– ymmärtämään, kuinka musiikkibisnes toimii
– etsimään tarvittavat yhteistyökumppanit
– parantamaan liiketoimintaosaamista

Artistivarikko vaatii valmennettavalta…
– motivaatiota ja sitoutumista oman uran kehittämiseen
– aikaresursseja ja panostusta uran eteenpäin viemiseen
– omatoimisuutta ja yrittäjämäistä asennetta, jota ala vaatii

Artistivarikon valmennus on osallistujille maksuton. Valmennuskokonaisuuden rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakenne-rahasto-ohjelmasta, Rytmi-instituutti sekä koulutukseen osallistuvat kaupungit, Turun alueella Turun konservatorio.

Valmennus räätälöidään vastaamaan artistin/yhtyeen yksilöllisiä tarpeita ja on kestoltaan 1-1,5 vuotta. Se pyrkii tuomaan uudenlaisen lähestymisen Artistiksi kouluttautumiselle. Valmennus sisältää yhteisiä luentoja ja workshoppeja sekä yksilöityä valmennusta ja mentorointia. Yhteisiä ryhmässä tapahtuvia valmennuskertoja ryhmillä on noin 2 kpl/kuukausi. Lähikontaktipaikkaikunnilla Tampere, Turku, Vaasa ja Pori toinen kerroista on lähitapaaminen, verkkoryhmällä molemmat ryhmätapaamiset tapahtuvat verkossa. Jokaisella artistille/yhtyeelle on tarjolla myös yksilöllistä valmennusta tarpeen mukaan ryhmäkertojen välissä. Täysin verkossa tapahtuvan valmennusryhmän idea on se, että siihen voit hakea mistä päin Suomea tahansa.

Artistivarikon pääkouluttajana toimii Osku Ketola, joka tunnetaan nykyisin Elonkerjuu-yhtyeen solistina ja viulistina. Artistiuran lisäksi Ketolalla on pitkä kokemus levy-yhtiö bisneksestä. Hän on työskennellyt A&R managerina (vastaava tuottaja) Warner Music ja Kaiku Entertainment yhtiöissä.
Ketolan apuna toimii joukko musiikkialan ammattilaisia, jotka valmentavat ja tuovat osaamisensa artistin avuksi. Valmentajia kohdennetaan valmennettavan musiikkityylin ja tarpeen mukaan.

Kouluttajina mm.
Marja Kokko (Head of A&R, Universal Music)
Jonas Olsson (Isolla Music)
Mikko Tamminen (artisti, tuottaja ja lauluntekijä)
Eija Hinkkala (sanoittaja & tiimivalmentaja)
Hannu Sormunen (Aspen Music)
Ilkka Virtanen (tuottaja)

Valmennusta järjestetään kuudessa eri kaupungissa, sekä verkossa. Ensimmäinen haku oli loka-marraskuussa auki Oulun, Porin ja Seinäjoen alueilla kokoontuville ryhmille. Toinen haku on avoinna nyt Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Porssa koontuviin lähiryhmiin sekä täysin verkossa koontuvaan ryhmään 31.12.2021 saakka.

Valmennusryhmät kokoontuvat Porissa Palmgren konservatorion, Tampereella Tampereen ammattikorkeakoulun, Turussa Turun Konservatorion ja Vaasassa Vaasan kaupungin tiloissa.
Artistivarikko-hanke toimii yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

Haku- ja valintakriteerit
Artistivarikko-valmennukseen voi hakea minkä tahansa musiikkigenren edustaja. Laulaja, yhtye, räppäri, DJ tai muu artisti, joka tekee omaa musiikkia.
Hakijan tulee olla motivoitunut ja sitoutunut työskentelemään uransa eteen ja saavuttaakseen tavoitteensa. Erityisesti näitä ominaisuuksia painotetaan valintatilanteessa.

Hakuaikataulu
Haku auki Tampere, Turku, Vaasa, Pori, sekä verkkototeutus: 1.12-9.1.2022.

Haun päättyttyä kaikki hakijat kohtaktoidaan henkilökohtaisesti ja haastatellaan etäyhteyden välityksellä. Valmennus alkaa tammikuussa 2022, välittömästi valinnan jälkeen.

Hakuohje
Tutustu hakulomakkeeseen ja siinä oleviin hakukriteereihin ja täytä sähköinen hakulomake 9.1.2022 mennessä ja vakuuta meidät siitä, että juuri Sinut tulee valita mukaan valmennukseen!

Hakulomakkeen ja siihen laitettavat tiedot/liitteet löydät täältä:
https://forms.gle/YtQBoKRmE63UNM1G8 

Lisätietoa
osku@rytmi-instituutti.fi