ARTISTIVARIKKO – Haku avautuu Oulun, Porin ja Seinäjoen alueiden lähiryhmiin sekä verkkototeutukseen

Artistivarikko

Artistivarikko on valmennus artisteille, musiikin tekijöille ja bändeille, joiden uratavoitteet tarvitsevat räätälöityä suunnittelua tavoitteiden saavuttamiseksi. Valmennus räätälöidään kunkin artistin tai ryhmän tarpeita ja musiikkialan työelämävaatimuksia vastaavaksi.

Artistivarikko auttaa….

 • tarkentamaan musiikillista osumatarkkuutta (sävellys, sanoitus, sovitus, tuotanto)
 • soitto-, laulu- ja esiintymistaitojen virittämisessä huippukuntoon
 • kehittämään ja tuotteistamaan osaamista
 • selkeyttämään artistikuvaa ja brändiä
 • johtamaan itseä, uraa tai joukkuetta oikeaan suuntaan
 • parantamaan markkinointitaitoja ja kiteyttämään sanomaa
 • ymmärtämään, kuinka musiikkibisnes toimii
 • etsimään tarvittavat yhteistyökumppanit
 • parantamaan liiketoimintaosaamista

Artistivarikko vaatii valmennettavalta…

 • motivaatiota ja sitoutumista oman uran kehittämiseen
 • aikaresursseja ja panostusta uran eteenpäin viemiseen
 • omatoimisuutta ja yrittäjämäistä asennetta, jota ala vaatii

Artistivarikon valmennus on osallistujille maksuton.

Valmennuskokonaisuuden rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakenne-rahasto-ohjelmasta, Rytmi-instituutti sekä koulutukseen osallistuvat kaupungit: Oulu, Pori ja Seinäjoki.

Valmennus räätälöidään vastaamaan artistin/yhtyeen yksilöllisiä tarpeita ja on kestoltaan 1-1,5 vuotta. Se pyrkii tuomaan uudenlaisen lähestymisen Artistiksi kouluttautumiselle. Valmennus sisältää yhteisiä luentoja ja workshoppeja sekä yksilöityä valmennusta ja mentorointia. Yhteisiä valmennuskertoja ryhmillä on noin 2 kpl/kuukausi. Lähikontaktipaikkaikunnilla Oulu, Pori ja Seinäjoki toinen kerroista on lähitapaaminen, verkkoryhmällä molemmat ryhmätapaamiset tapahtuvat verkossa. Jokaisella artistille/yhtyeelle on tarjolla myös yksilöllistä valmennusta tarpeen mukaan ryhmäkertojen välissä.

Artistivarikon pääkouluttajana toimii Osku Ketola, joka tunnetaan nykyisin Elonkerjuu-yhtyeen solistina ja viulistina. Artistiuran lisäksi Ketolalla on pitkä kokemus levy-yhtiö bisneksestä. Hän on työskennellyt A&R managerina (vastaava tuottaja) Warner Music ja Kaiku Entertainment yhtiöissä.

Ketolan apuna toimii joukko musiikkialan ammattilaisia, jotka valmentavat ja tuovat osaamisensa artistin avuksi. Valmentajia kohdennetaan valmennettavan musiikkityylin ja tarpeen mukaan.

Kouluttajina mm. 

Marja Kokko (Head of A&R, Universal Music)
Jonas Olsson (Isolla Music)
Mikko Tamminen (artisti, tuottaja ja lauluntekijä)
Eija Hinkkala (sanoittaja & tiimivalmentaja)
Hannu Sormunen (Aspen Music)
Ilkka Virtanen (tuottaja)
Suomen Complete Vocal Technique -opettajat ry

Valmennusta järjestetään kuudessa eri kaupungissa, sekä verkossa. Ensimmäinen haku on auki Oulun, Porin ja Seinäjoen alueilla kokoontuville ryhmille sekä verkkovalmennusryhmälle 14.11. saakka. Toinen haku muihin kaupunkeihin ilmoitetaan myöhemmin. 

Valmennusryhmät kokoontuvat Porissa Palmgren konservatorion, Oulussa Oulun konservatorion ja Seinäjoella Rytmi-instituutin tiloissa. Artistivarikko-hanke toimii yhteistyössä oppilaitosten kanssa. 

Haku- ja valintakriteerit

Artistivarikko-valmennukseen voi hakea minkä tahansa musiikkigenren edustaja. Laulaja, yhtye, räppäri, DJ tai muu artisti, joka tekee omaa musiikkia.

Hakijan tulee olla motivoitunut ja sitoutunut työskentelemään uransa eteen ja saavuttaakseen tavoitteensa. Erityisesti näitä ominaisuuksia painotetaan valintatilanteessa.

Hakuaikataulu:
Haku auki Oulu, Pori, Seinäjoki: 11.10-21.11.2021.
Kutsu haastatteluihin vk 47
Haastattelut viikolla 48
Valinnoista ilmoitetaan vk 49
Ensimmäinen tapaaminen vk 50

Hakuohje

Tutustu hakukriteereihin ja täytä sähköinen hakulomake 21.11.2021 mennessä ja vakuuta meidät siitä, että juuri Sinut tulee valita mukaan valmennukseen!

Lisätietoa

osku@rytmi-instituutti.fi