SONGWRITER & ARTIST DAY 2024

Osallistuitko Songwriter & Artist Day -tapahtumaan? Anna palautetta tapahtumasta: bit.ly/SAD24palaute

***

Songwriter & Artist Day (SAD) järjestetään lauantaina 18.5.2024. Päivätapahtuma järjestetään Rytmikorjaamolla klo 11-16 ja iltatapahtuma klo 20-00 Bar 15 Basementissa. 

Songwriter & Artist Day 2024 on maksuton koulutus- ja verkostoitumispäivä musiikin sisällöntuottajille. Artistit, yhtyeet, muusikot, musiikintekijät ja tuottajat ovat usein joko yksin tai pienryhmässä yrittäviä henkilöitä. Ammatillista täydennyskoulutusta, yhteyttä muihin tekijöihin, sopiviin yhteistyökumppaneihin ja apua alalla etenemiseen on haastava löytää, välistä myös ottaa vastaan ja jakaa itse eteenpäin. Songwriter & Artist Day pyrkii tuottamaan ajankohtaista ammattitietoutta kaikille rakentaen yhteisöllisyyttä musiikin sisällöntuottajien heimoon. 

SAD 2024 päiväohjelma sisältää asiaohjelmaa, keynote-puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja sekä sparrauksia. SAD 2024 teema on ytimekkäästi “muutos”. Tämän vuoden SAD-ohjelmassa tarkastellaan kriittisesti musiikkialan nykytilaa ja visioidaan mahdollisia tulevaisuuden uusia kehityssuuntia alan eri toimijoiden näkökulmista.

Songwriter & Artist Day 2024 -tapahtuman mahdollistaa Musiikin edistämissäätiö, Euroopan sosiaalirahasto, Into Seinäjoki, Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun luovan talouden tutkimusyksikkö sekä Rytmi-instituutti.

Tapahtuma on maksuton. Ilmoittaudu tapahtumaan osallistujaksi: https://forms.gle/wSLERFGGasGeAAwTA 

Seuraa ajankohtaista tiedotusta tapahtumasta Rytmi-instituutin Facebook- ja Instagram-kanavissa.

AIKATAULUT JA OHJELMA 

11.00-11:15 Onko musiikkiala avoin ja läpinäkyvä?
Rytmi-instituutin toiminnanjohtajan Satumaa Veikkolan avauspuheenvuoro

11:15 – 12:00 CLOCK Program – A Way to Qualify your Skills
Keynote: Denise Stanley / PhD, Founder/Director of the CLOCK Learning and Recognition Programme TULIP PEER2PEER LEARNING LTD (UK)

The groundbreaking CLOCK Programme is an example of this:
CLOCK is based on 13 years of field research with employers and practitioners in the creative and cultural industries across 15 EU countries. CLOCK creates a level playing field for skilled creatives and entrepreneurs irrespective of where or how they learned their skills. We have broken the 2 glass ceilings of Formal Education at Level 3 and Level 6 to allow non-formal and creative learners to access Higher Level learning and achieve Levels 4 and Levels 7! CLOCK makes invisible skills visible and valued!! (www.clockyourskills.com) We are now working with non-formal learners at PHD level (The Clocktorate!)

12:00-12:30 Musiikkikoulutuksen visio 2030
Juha Järvinen / Turun konservatorio rehtori

Järvisen keynote-puheenvuoron aiheena SAD-tapahtumassa on musiikkikoulutuksen visio 2030, sen toimeenpano ja musiikin koulutusjatkumon yhteydet musiikkialan elinkeinoelämään. Järvinen toimi vision valmistelleen Visiosta vaikuttavuuteen – työryhmän puheenjohtajana.

“Suomalainen musiikkikoulutus on pitkään ollut kansainvälisesti arvostettu menestystarina. Viime vuosikymmeninä yhteiskunta- ja koulutuspoliittiset rakenteelliset muutokset säästötavoitteineen ovat kuitenkin haastaneet myös musiikkialan koulutuksen. Samalla uudet odotukset koskevat yhä monipuolisempaa koulutustarjontaa sekä tutkimuksen osoittamien musiikin ja sen opiskelun hyvinvointivaikutusten toteutumista nykyistä laajemmin. Yhteisen kehittämisnäkemyksen muodostamiseksi luotiin tulevaisuusnäkymä, Suomalaisen musiikkikoulutuksen visio 2030.” (https://musiikkikoulutuksenvisio.fi/)

12:30-13:00 Bändibuukkauksen lainalaisuudet – miten päästä keikalle?
Petteri Lehtola / Selmu ry toiminnanjohtaja

Miten lähestyn potentiaalista keikkapaikkaa? Miksi keikkamyyntikirjeisiini ei vastata? Millä perusteella bändejä ja artisteja buukataan?

Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen toiminnanjohtaja Petteri Lehtola kertoo puheenvuorossaan Selmu ry:n ja Rytmikorjaamon klubin toiminnasta sekä avaa näkemyksiään siitä, missä vaiheessa uraansa artisti on siinä pisteessä, että ovet Rytmikorjaamon kaltaisille keikkalavoille avautuvat.

13:00-13:30 LOUNAS RAVINTOLA VARICKOSSA (omakustanteinen)

13:30-14:30 BIISIGRILLI
Kari Hynninen, Arttu Volanto, Osku Ketola

Biisigrilli on vuosien varrella SAD-tapahtuman kestosuosikiksi muodostunut ohjelmanumero, jossa “grillimestareina” toimivat musiikkialan ammattilaiset arvioivat rakentavassa hengessä, onko biisi kypsä vai vielä raaka musamarkkinoille. Vuoden 2024 paneelissa avaavat ajatteluaan kappaleista “grillimestarit” KHY Suomen Musiikki levy-yhtiön perustaja Kari Hynninen, musiikin tuottaja ja äänisuunnittelija Arttu Volanto sekä musiikintekijä ja artistivalmentaja Osku Ketola.

14:30-14:45 Kannattaako PR:stä maksaa?
Elina Viljamaa / Mamageri Live & PR

Ohjelmatoimisto Mamageri Oy:n perustaja Elina Viljamaa pitää Songwriter & Artist Day -tapahtumassa puheenvuoron promootiosta ja tiedottamisesta. Viljamaa paneutuu puheenvuorossaan erityisesti uransa alussa olevien ja omakustanneartistien kohtaamiin sudenkuoppiin tiedottamisessa ja kertoo, miten haasteisiin voi varautua.

Jo vuosia musiikkialalla toiminut Elina Viljamaa työskentelee managerina, keikkamyyjänä ja tiedottajana. Viljamaan artisteihin lukeutuvat muun muassa Anna Hanski, Vahtera ja Waltari.

14:45-15:30 LÄTINÄÄ LIVESTÄ JA LUVUISTA
Kimmo Ahola / yrittäjä, Satumaa Veikkola / muusikko

Suurin osa artistin tai yhtyeen tulosta tulee tällä hetkellä livesektorilta. Mitkä ovat livebisneksen lainalaisuudet? Miten livekeikat hinnoitellaan? Mihin hinnoittelu perustuu? Kuka maksaa viulut? Missä vaiheessa harrastaminen muuttuu yrittäjyydeksi? Mihin kannattaa livetuotannossa panostaa ja mihin ei? Miten tehdä keikkatuotannoista tuottavia? Aiheista keskustelemassa Kimmo Ahola (AMS Oy Ltd) ja Satumaa Veikkola (muusikko, toiminnanjohtaja).

15:30-16:00 VOX POPULI – Mitä mieltä on enemmistö?
Satumaa Veikkola

Osallistava ryhmäkeskustelu musiikkialan nykytilasta, haasteista ja tulevaisuudesta. Sessioon tarvitset mukaan oman älylaitteen. Kyselyn tuloksilla on mahdollisuus vaikuttaa Rytmi-instituutin toimintaan. Tule vaikuttamaan!

OPEN STAGE -ILTATAPAHTUMA

Iltatapahtumana (K-18) järjestetään Open Stage -klubi Bar 15 Basement -ravintolassa, johon musiikintekijät ja artistit ovat tervetulleita verkostoitumaan ja esittelemään omaa musiikkiaan matalalla kynnyksellä. Open Stage tapahtumassa on tilassa paikan päällä perinteiset yhtyesoittimet (rummut, basso, kitara, kiipparit, laulumikit) sekä mahdollisuus taustanauhalliseen esiintymiseen. Ovet aukeavat Open Stage -tapahtumaan klo 20:00, lava aukeaa klo 20:30 ja on avoinna keskiyöhön saakka.