Myyviä merkkareita – oheistuotteet kuntoon

Tampereella järjestetään bändeille ja artisteille kurssi, jonka aikana heillä on mahdollisuus luoda myyvä oheistuote. Opintojen aikana opitaan suunnittelemaan, hankkimaan ja myymään oheistuotteita. Lisäksi käsitellään visuaalista ilmettä ja imagon vaikutusta kokonaisuuteen.

Oheistuotteet eli merchandise –tuotteet eli kotoisammin ”merkkarit” voivat olla hyvä lisätulo artistille jos tuotteet ovat huolellisesti valittuja. Merkkarit ovat myös mainoskanava. Bändipaidat ja –lippikset ovat liikkuvia mainoksia. Tuotteiden miettiminen ja valikoiminen vaatii kuitenkin asiaan perehtymistä, että vältytään virheinvestoinneilta. Tämän kurssin tarkoitus onkin auttaa bändejä ja artisteja luomaan itsensä näköisiä merkkarituotteita ja samalla kehittää bisnesajattelua suunnitellessa bändin tulevaisuutta.

Kurssin järjestää Rytmi-Instituutti ja sen aloitus on sunnuntaina 22.11., jolloin Ville Malja Lapkosta perehdyttää visuaalisuuteen ja imagon rakentumiseen bändinsä kautta. Kurssi jatkuu maaliskuun lopulle saakka sisältäen osiot: artistin tarina, oheistuotteiden ideointi ja kehittäminen, merkkareiden myynti sekä budjetointi, suunnittelu, hankinta ja toteutus. Vetäjinä nähdään toimittaja Janne Flinkkilä, Eläkeläiset – yhtyeen merkkarikauppias, graafikko ja kiertuemanageri Tomi Riionheimo sekä tuottaja Mikko Puska.

Kurssi on kaikille avoin, mutta se on ensisijaisesti suunnattu bändeille ja artisteille, jotka ovat äänittäneet omaa materiaaliaan, keikkailleet ja joilla on halu pyrkiä eteenpäin. Luentojen lisäksi osallistujat saavat tehtäviä, jotka tähtäävät koko oheistuoteprosessin hallintaan. Kurssin läpikäyneet osallistujat voivat hakea avustuksena puolet kurssilla toteutetun oheistuotteen tuotantohinnasta. Tuki on korkeintaan 500 €.

Mikäli koko ohjelman läpikäyminen ei onnistu tai jokin vaatimuksista ei täyty, voi sen annista poimia vaikka vain yhdenkin osuuden.

Kurssin järjestää Rytmi-Instituutti Seinäjoelta ja sen rahoittaa CreaDemo / AVEK, OKM.

Kurssin aloitus:

Imago ja visuaalisuus, Ville Malja (Lapko)
22.11. klo 15.00
Monitoimitalo 13, Satakunnankatu 13, 33100 Tampere
Facebook-event

Ilmoittautuminen

Hakulomakkeeseen pääset tästä ->

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 20.11.2015.

Lisätiedot

Kristian Toivainen
kristian@www.rytmi-instituutti.fi
+358 46 664 7669