MARS-bändisparraus 2014

Tuntuuko, että bändisi ura tyssää musiikkibisneksen ja -median portinvartijoihin? Olisiko aika ottaa seuraava askel treenikämpältä, demostudiolta ja satunnaisilta keikoilta kohti tavoitteellista bänditoimintaa? Mitä kautta kiertueisiin ja julkaisuihin voi saada ulkopuolista rahoitusta? Kuinka eri lähteistä saa kerättyä mahdollisimman tehokkaasti tekijänoikeustuloja?

MARS-festivaalin avajaispäivänä ke 29.1.2014 Rytmikorjaamolla järjestetään ilmainen sparraustilaisuus, joka tarjoaa bändeille ammattilaisten henkilökohtaista neuvontaa. Mukaan työpajoihin otetaan enintään kuusi bändiä ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat kuitenkin kokonaiset kokoonpanot tai ne, joista mahdollisimman moni pääsee mukaan. Työpajojen osallistujille annetaan ennakkotehtäviä, joilla kartoitetaan, missä uran vaiheessa bändit ovat, millaisia tavoitteita ne ovat asettaneet ja kuinka ne voi saavuttaa.

Iltapäivä alkaa apurahainfolla, jossa käydään läpi, ketkä myöntävät bänditoimintaan sopivia tukia ja apurahoja sekä miten niitä kannattaa hakea.

Työpajojen lisäksi järjestetään kaikille avoin tekijänoikeusinfo, jonka yhteydessä voi ilmoittautua henkilökohtaiseen neuvontaan. Infossa tekijänoikeusjärjestöt Teosto ja Gramex esittäytyvät, kertovat toiminnastaan sekä siitä, mistä lähteistä bändit voivat saada tekijänoikeustuloja. Samalla käydään läpi myös polttavimmat ajankohtaiset kysymykset, kuten Teoston ja YouTuben uusi sopimus.

Työpajojen aiheet:

Bändin urasuunnittelu
Sparraajana Kari Pössi (Piikkikasvi Agency, Blue Buddha Management)

Kuinka toteuttaa bändin sisäinen työnjako? Miten päästä musiikkibisneksen ja -median portinvartijoiden ohi? Millä tavalla bändi voi edistää uraansa tavoitteellisen toimintasuunnitelman avulla? Mistä löytyvät oikeat yhteistyökumppanit?

Bändin promootio, tiedottaminen ja mediasuhteet
Sparraajana Janne Flinkkilä (freelancer, mm. Rumba, Image, YLE)

Miten erottua satojen muiden julkaisujen joukosta ja tehdä bändistä kiinnostava sekä median että yleisön silmissä? Kuinka edetä paikallislehtien palstoilta musiikkilehtien sivuille ja radioiden soittolistoille? Miten hyödyntää sosiaalista mediaa?

Aikataulu:

16.30 Apurahainfo
17.00 1. työpaja
17.40 Tauko
17.45 2. työpaja
18.25 Tauko
18.30 Tekijänoikeusinfo (avoin kaikille)
19.45 Henkilökohtainen tekijänoikeusneuvonta
21.00 Elmufest

Ilmoittautuminen 15.1.2014 mennessä osoitteeseen ilkka@www.rytmi-instituutti.fi. Lisätiedot samasta osoitteesta tai puhelimitse numerosta 044 740 0003 (Ilkka Unnbom).

Sparrauspäivän järjestävät Rytmi-instituutin Roadness- ja Rytmimanuaali-hankkeet.

VINKKI TEOSTOON KUULUVILLE: Teosto tarjoaa tekijäasiakkailleen mahdollisuuden osallistua MARSin maksulliseen ohjelmaan(to-pe) opiskelijahinnalla 25e+ALV24%(norm. 100e +ALV24%). Ilmoittautumisen yhteydessä valitse opiskelijahinta ja lisää asiakasnumero Lisätietoja -kenttään. Rekisteröityneille lähetetään lasku. Ilmoittaudu MARSiin osoitteessa: http://www.marsfestivaali.fi/rekisterointi. Lisätietoja MARS -tapahtumasta sekä ohjelmatiedot ja aikataulut: http://www.marsfestivaali.fi/.