KURKKULAULUKURSSI 24-25.10.2020

Kussin sisältö:
Kurssilla opitaan kuulemaan ja laulamaan yläsäveliä, päästään jyvälle kurkkulaulun tuvalaisista perustekniikoista höömeistä, kargyrasta ja sygytistä sekä sivutyyleistä.

Höömei on kurkkulaulun perustekniikka. Se kuulostaa hieman puristetulta, joillakin myös hieman käheältä ääneltä. Kargyra on taas kurkkulaulutekniikoista useimmille tuttu mörinä. Sygytin tunnistaa voimakkaista vihellystä muistuttavista yläsävelistä.

Kurssilla tehdään myös äänenlämmittely- ja hengitysharjoituksia. Tutustutaan myös kurkkulaulun historiaan ja sivutaan myös muita kummallisia laulutekniikoita. Lisäksi opetellaan ainakin pari tuvalaista laulua.

Katso Saulin esittely kurkkulauluesimerkeistä:

Kenelle kurkkulaulu sopii:
Kurkkulaulu sopii kaikenikäisille miehille tai naisille. Kursseilla ei edellytetä aikaisempia lauluopintoja.

Miksi harrastaa kurkkulaulua:
Useimmille riittää kurkkulaulun harrastamiseen halu oppia kurkkulaulun sointi sekä oppia laulamaan itsensä kanssa duettoa. Toisin sanoen oppia suodattamaan laulussa soivia yläsäveliä kuultavaksi ja hallitsemaan niitä.

Toinen syy voi olla ihastuminen keskiaasialaiseen musiikkiin. Halu oppia laulamaan lauluja, joita rakastaa. Lisäksi kurkkulaulu toimii oikein käytettynä hyvänä hengitys- ja ääniterapianakin.

Monet käyttävät kurkkulaulua myös meditatiivisissa tarkoituksissa ja kokevat sen terapeuttisena. Ja ilman muuta se onkin terapeuttista – niin kuin kaikki muukin laulaminen.
Kurkkulaululla oikein tehtynä ei ole äänelle haitallisia vaikutuksia. Kursseilla otetaan huomioon yksilölliset erot – jokainen etenee omaan tahtiinsa.

Kouluttaja:
Kurssin opettajana toimii Sauli Heikkilä. Heikkilän kurkkulaulutaival alkoi Haapavedellä 1995. Hän oli perustamassa Suomen kurkkulaulajat ry:tä vuonna 1997 ja on yhdistyksen puheenjohtaja. Kesällä 2018 ilmestyi Aviador-kustantamon kustantama kirja Kiehtova kurkkulaulu sekä levy Hummaani Ontrei-yhtyeen kanssa.

www.kurkkulaulu.fi

Missä ja milloin:
Kurkkulaulukurssi pidetään 24.-25.10.2020 Rytmikorjaamolla (Vaasantie 11, 60100 Seinäjoki). Molempina päivänä opetusta on klo 10-15.

Ilmoittautuminen ja maksu:
Kurssimaksu 80€ laskutetaan etukäteen. Maksamalla laskun varmistat paikkasi kurssilla. Ilmoittautuminen kurssille on sitova, mahdolliset peruutukset vähintään viikkoa ennen kurssin alkamisaikaa, tai veloitamme puolet kurssimaksusta.

Ilmoittaudu kurssille tästä!

Lisätietoja:
toimisto@rytmi-instituutti.fi

Kurssi on osa Rytmi-insttuutin 30-vuotis juhlavuoden ohjelmaa. Kurssia tukee Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto ja Kansalaisfoorumi.