BEATBOXAUKSEN PERUSTEET – viikonloppukurssi Seinäjoella 11.-12.3.2023

Beatboxaus on erityinen taiteenlaji ja instrumentti, joka perustuu rumpusoundien imitoimiselle ja rytmiselle äänenkäytölle. Työpajassa opetellaan rennossa ilmapiirissä beatboxauksen perusteita ja heittäydytään ryhmänä rytmin vietäväksi. Erittäin hauska ja leikkisä tapa löytää uusia musiikillisia ulottuvuuksia ja vapauttaa luovaa energiaa.

Tarkempi kuvaus: Beatboxaus on äänellä ja rytmeillä leikkimistä. Beatboxaus on instrumentti, joka on jokaisessa ihmisessä itsessään ja minkä hallintaa kuka tahansa voi oppia ja harjoitella. Beatboxaus vie rytmin ja musiikin primitiiviselle tasolle, kun tekijän ja instrumentin välissä ei ole soitinta vaan kaikki äänet tuotetaan omalla keholla. Jo muutamilla perussoundeilla voi saada aikaiseksi mukaansatempaavia rytmejä, joiden tuottaminen vapauttaa kehon ja mielen jännitteistä. Beatboxauksessa soundit tuotetaan pääasiallisesti äänihuulia käyttämättä, joten kenenkään persoonallinen äänimateriaali ei nouse esiin tai jää varjoon. Beatboxaus-työpajassa kaikki ryhmän jäsenet ovat samalla viivalla ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, mikä ruokkii ryhmän työskentelydynamiikkaa ja tuo välittömiä onnistumisen kokemuksia.

Opettaja: Venla Ilona Blom (MuM)

Venla Ilona Blom (MuM) on EMMA-palkittu muusikko ja säveltäjä. Blom on laulaja ja Suomen ainoa naispuolinen ammattitason beatboxaaja, jonka rohkea ja innovatiivinen tyyli on kerännyt arvostusta ympäri maailmaa. Blom työskentelee mm. palkitussa Tuuletar- yhtyeessä, joka on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimpia kansanmusiikkiyhtyeitä ja jonka musiikki on soinut mm. HBO:n Game Of Thrones –sarjan trailerissa, Tunturin tarina -elokuvassa ja Vain elämää -sarjassa. Blom on esiintynyt beatboxaajana ja laulajana yli 30 maassa ja on taiteellisessa työssään erikoistunut mm. kansanmusiikin ja beatboxauksen yhdistämiseen, beatboxauksen opetusmetodien kehittämiseen sekä monikulttuuriseen koulutus- ja taidetoimintaan. Blom toimii aktiivisena muusikkona, tuottajana, säveltäjänä ja kouluttajana Suomessa ja ulkomailla.

Kurssiviikonlopun aikataulut:
La 11.3. ja Su 12.3.2023 (12x45min)
Kurssin päivärakenne:
10-12.15 opetusta (3x45min)
12.15-13.15 tauko
13.15-15.30 opetusta (3x45min)
Kurssin hinta: 85€
Kurssi laskutettaan ennen kurssin alkua.
Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä:
https://forms.gle/amuFTRJULhKiC42X7
Kurssia tukee Kansalaisfoorumi.
www.kansalaisfoorumi.fiLisätietoja: toimisto@rytmi-instituutti.fi