Wanted: Musiikin tekemisen koulutuksen kehittäjiä

Rytmi-instituutti hakee kolmea hanketyöntekijää kehittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan musiikin tekemisen koulutusta. Rytmi-instituutilla alkaa kesäkuun alussa uusi kolmivuotinen ESR-hanke nimeltä ProMus, jonka tavoitteena on kehittää pysyvä musiikin tekemisen monipuolinen huippukoulutus. Avoinna on kaksi kokopäivätyötä ja yksi 50% osa-aikatyö. Työprosentit voidaan myös jakaa toisinkin hakijoiden toiveiden mukaan. Työsuhteet ovat määräaikaisia välillä 1.6.2019- 31.5.2022. Etsimme ennakkoluulottomia, luovia, oma-aloitteisia musiikin tekemisen ja tuottamisen osaajia, joilla on näkemystä ja motivaatiota uuden koulutuksen kehitystyöhön.

ProMus-hanke luo uutta ammattimaista musiikin tekemisen koulutusta Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski- Pohjanmaan alueelle. Koulutus sisältää LuoMus – Luova musiikintekijä -koulutuskokonaisuuden sekä Beatskill – elektronisen musiikintuottajan -koulutuksen. LuoMus on musiikin tekemisen kattava peruskoulutus ja Beatskill on konemusiikin tekemisen erikoiskoulutus. Hanke pyrkii tarjoamaan koulutusta kasvavalle musiikkikentän alueelle, johon tällä hetkellä on tarpeesta noussutta kysyntää. Koulutuksen keinoin halutaan tarjota tietotaitoa musiikin tekemisestä, tukea musiikkialan itsensätyöllistäjien ja yrittäjien työllistymistä, edistää musiikkialan tasa-arvoa ja jakaa tietoa musiikintekijöille Rytmimanuaalin kautta.

Hankkeessa on erityispainotus tasa-arvon edistämiseen musiikkialalla. Naispuolisista musiikintekijöistä kootaan hankkeeseen vertaistuki- ja testiryhmä. Tämä Femina Potentia – niminen ryhmä tarkastelee, analysoi ja kehittää ratkaisuja naisten alalla kohtaamin haasteisiin. Naisten kohtaamia haasteita kartoitetaan myös kyselytutkimuksella. Ryhmän toinen tavoite on myös tarjota naisjäsenille tukea omaan toimintaan ja rohkaista heitä määrätietoiseen etenemiseen uralla.

Hankkeessa saadut opit ja vinkit kootaan avoimesti Suomen kattavimpaan musiikkialan verkko-oppaaseen, Rytmimanuaaliin. Rytmimanuaali on vuonna 2014 lanseerattu verkko-opas musiikkimaailman kiemuroihin, johon on koottu asiantuntijoiden kirjoituksia musiikkialan toiminnasta. Rytmimanuaalin tavoitteena on olla perustyökalu musiikkialan tekijöille, josta he löytävät luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Tutustu Rytmimanuaaliin.

Hanke sisältää monenlaista osaamistarvetta. Hankkeen työntekijöiden työnkuvat on mahdollista räätälöidä hakijoiden omien osaamisten ja vahvuusalueiden mukaan. Kerro hakemuksessasi mitä seuraavista osaamisalueista ovat sinun taitopaletissasi:

  • musiikin tekemisen vaiheiden asiantuntijuus (sävellys, sanoitus, sovitus)
  • konemusiikin asiantuntijuus
  • musiikin äänitys- ja tuotantoprosessi
  • musiikkibisneksen tuntemus
  • mentorointi, valmentaminen
  • opettaminen
  • verkostotyö
  • tuotanto-, tiedotus- ja markkinointitaidot
  • (Rytmimanuaali) verkko-oppaan sisällöntuottaminen ja sivuston ylläpitäminen (editointi-, toimitus- ja julkaisutyö, web-osaaminen)
  • visuaalisen mediakerronnan taidot (valokuvaus/videokuvaus ja jälkityöt tai graafisen suunnittelun taidot).

Musiikkialan työkokemus ja koulutus on suotavaa. Palkkaus kv-tessin mukaan 2160,60€/kk.

Rytmi-instituutti on yksi Suomen viidestä musiikki-instituutista ja sen kotipaikka on Seinäjoella. Sen tehtävänä on kehittää luovaa ja elävää populaarimusiikkikulttuuria. Rytmi-instituutti on kiinni ajassa, tarpeessa ja tulevaisuuden ennakoinnissa. Viime vuosina Rytmi-instituutin toiminnan päälinjat ovat olleet koulutus-, julkaisu- ja tapahtumatuotannot.

Lähetä avoin työhakemus ja ansioluettelo osoitteeseen rekry@rytmi-instituutti.fi sunnuntaihin 21.4.2019 klo 18:00 mennessä. Haastatteluvaiheeseen pääseville lähetetään kutsut pe 26.4.2019. Haastattelut järjestetään perjantaina 3.5.2019 Seinäjoella, Rytmi-instituutin toimistolla (Rytmikorjaamo, Vaasantie 11, 60100 Seinäjoki).

Lisätietoja tehtävistä ja hankkeesta antaa Rytmi-instituutin toiminnanjohtaja Satu-Maarit Veikkola (satumaa@rytmi-instituutti.fi, 040 733 4746).