SEINÄJOKI ARTIST DAY 2022

Osallistuitko Seinäjoki Artist Day 2022 -tapahtumaan livenä tai striimin välityksellä? Käy antamassa palautetta osoitteessa: https://forms.gle/S9Dh8kFg3f52GJceA

Seinäjoki Artist Day (SAD) järjestetään lauantaina 26.3.2022 klo 11:00-16:15 hybriditoteutuksena Seinäjoen Rytmikorjaamolla! Tapahtuman ohjelma striimataan Rytmi-instituutin YouTube- ja Facebook-alustoille. Save the Date!

Seinäjoki Artist Day 2022 on maksuton koulutuspäivä musiikin sisällöntuottajille. Artistit, yhtyeet, muusikot, musiikintekijät ja tuottajat ovat usein joko yksin tai pienryhmässä yrittäviä henkilöitä. Ammatillista täydennyskoulutusta, yhteyttä muihin tekijöihin, sopiviin yhteistyökumppaneihin ja apua alalla etenemiseen on haastava löytää, välistä myös ottaa vastaan ja jakaa itse eteenpäin. Työ on usein projektiluonteista ja vaatii monenlaisia taitoa luovuudesta liiketoimintaosaamiseen.

Onko musiikkiala yksinäisten soturien taistelutanner? Pitääkö musiikkimarkkinoilla pärjätä yksin vai onko siellä tilaa yhtenäiselle musiikintekijöiden rintamalle, vaikka taiteen sisällöt ja tekemisen tavoitteet sekä tekotavat eroaisivat toisistaan suurestikin?

Näiden kysymysten innoittamana SAD-tapahtuman teemana on vuonna 2022 “Hajoa tai hallitse”. Päivä pyrkii tarjoamaan tietoa ja näkemystä alan ajankohtaisiin teemoihin. Tavoitteena on yhdistää, innostaa ja antaa toivoa, ettei kukaan “hajoaisi”, vaan jokainen löytäisi oman tapansa luovan työnsä hallintaan – oli kyseessä sitten pienen osa-alueen taitojen haltuunotto tai laajempi toimintatapojen omaksumisprosessi.

SAD 2022 Sisältää neljä paneelikeskustelua, neljä uuden artistin esittelyä ja yksityisiä sparrauksia omaan tekemiseen musiikkialan ammattilaisilta.

Seinäjoki Artist Day 2022 -tapahtuman mahdollistaa Musiikin edistämissäätiö, Euroopan sosiaalirahasto, Into Seinäjoki, Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys sekä Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto. 

Seuraa ajankohtaista tiedotusta tapahtumasta Facebookissa.

PÄIVÄN OHJELMA*:
11:00-11:15 Alkupuheenvuoro Rytmi-instituutin toiminnanjohtaja Satumaa Veikkola
11:15-12:15 BIISIGRILLI – milloin laulu on valmis musamarkkinoille?
12:15-12:30 SAD LIVE 1
12:30-13:30 MATKA MUSIIKIN KESKIPISTEESEEN – miten ja miksi musiikki koskettaa?
13:30-13:45 SAD LIVE 2
13:45-14:45 DA VINCI KOODIN MURTAJAT – Artistin lanseeraus
14:45-15:00 SAD LIVE 3
15:00-16:00 JÄRKI JA TUNTEET – musiikkialan henkiset haasteet
16:00-16:15 SAD LIVE 4

* aikataulu on suuntaa antava

SISÄLTÖKUVAUKSET 

BIISIGRILLI 2022 – Onko biisi kypsä musiikkimarkkinoille?

Milloin kappale on valmis julkaistavaksi? Biisigrillissä grillataan muutaman nousevan artistin tai kokoonpanon omaa uutta musiikkia rakentavassa hengessä. Musiikkialan ammattilaiset eli “grillimestarit” avaavat ajatteluaan siitä, onko kuultu biisi valmis musamarkkinoille. Tule kuulemaan ja pohtimaan itsekin onko kappale vielä raaka, puolikypsä vai kypsä?  Biisigrillaajina muusikko Jussi Lahtisen johdolla Hannu Sormunen (Aspen Music), Jukka Hätinen (Rumba) ja Arttu Volanto (musiikkituottaja). 

MATKA MUSIIKIN KESKIPISTEESEEN – Miten ja miksi musiikki koskettaa?

Jokaista meistä musiikki koskettaa jollain tavalla. Miksi pidämme siitä mistä pidämme? Millä perusteella valitsemme musiikin, jota kuuntelemme? Minkälaisia tutkimustuloksia aiheesta on saatu? Musiikin syvintä olemusta analysoimassa ovat Kimmo Pohjonen (harmonikkataiteilija), Katja Vauhkonen (Fullsteam) sekä Jukka Haarma (musiikkitoimittaja). Keskustelun moderaattorina toimii Johanna Ahonen.

DA VINCI KOODIN MURTAJAT – Artistin lanseeraus 

Alojensa parhaat koodinmurtajat kokoontuvat Rotta Records´in kabinettiin ratkomaan historiallista arvoitusta. Äänite on valmis, mutta miten me hoidetaan uusi tuote markkinoille? Kaksi artistia – Kaksi konkreettista suunnitelmaa. Miten ammattilaiset lanseeraavat artistit ulos? Keskustelua moderoi Osku Ketola ja panelisteina ovat Hannu Sormunen (Aspen Music) sekä Heta Hyttinen (Ginger Vine Management)

JÄRKI JA TUNTEET – Musiikkialan henkiset haasteet

Musiikkialalla toimiminen vaatii monenlaisia taitoja musiikin tekijöiltä, artisteilta ja muusikoilta. Itsestäänselvät musiikilliset sekä musiikin tekemisen ja tuottamisen taidot vaativat rinnalleen myös monesti vaikeammin hahmotettavia henkisiä, sosiaalisia tai psykologisia ulottuvuuksia. Millaisia taitoja ja ominaisuuksia alalla toimiminen vaatii? Missä tilanteissa mennään järki ja missä tunne edellä? Miten valmistautua musiikkimaailman draamaan? Millaista tukea on tarjolla, jos kaikki ei menekään käsikirjoituksen mukaan? 

Aiheesta keskustelemassa Rytmi-instituutin toiminnanjohtajan Satumaa Veikkolan kanssa Eija Hinkkala (yrittäjä-valmentaja), Assi Jokivirta (artisti-mentaalivalmentaja) ja Päivi Rissanen (muusikko-psykologi).

SPARRAUKSET

Älä hajoa kotona musiikkiaiheisiin ongelmiin – kysy neuvoa ammattilaiselta!

Ennakkoilmoittautuminen sparrauksiin on auki. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://forms.gle/EN2GYgNm7tgHAcZn7

Sparraukset tapahtuvat yhtäaikaisesti tapahtuman ohjelman kanssa livenä Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Ilmoittautuneet kontaktoidaan ja sparrausajat vahvistetaan henkilökohtaisesti.

Vuoden 2022 sparraajat ovat:

Katja Vauhkonen – sparraa aiheesta: artistibrändäys

Katja Vauhkonen aloitti uransa musiikkialalla vuonna 2005 Sony Musicilla, jossa hän vastasi kotimaisten artistien markkinoinnista ja promootiosta. Vuonna 2016 Vauhkonen aloitti managerina Fullsteam Managementilla ja tällä hetkellä hän vastaa Fullsteam Recordsin toiminnasta yhdessä Rauha Kyyrön kanssa. Vauhkonen toimii myös IndieCo ry:n toiminnanjohtajana sekä pyörittää omaa K. Vauhkosen Musiikit ja Meiningit -yritystä, jonka kautta hän manageroi mm. Stam1naa ja Mokomaa. Vauhkonen palkittiin vuosina 2014 ja 2015 Vuoden Markkinointi- ja promootiopäällikkönä ja vuonna 2019 Vuoden Managerina.

Jukka Hätinen – sparraa aiheesta: median kontaktointi, promootio 

Jukka Hätinen on musiikkimedia Rumban päätoimittaja ja Inferno-lehden kolumnisti. Hän tekee Rockin kuolema -podcastia yhdessä Soundin ja Infernon päätoimittajien kanssa. Hätinen kuuluu Emma-gaalan päätuomaristoon ja toimii muissakin alan luottamustehtävissä, kuten Music Finlandin Valtakunnallisen musiikkivientipalkinnon saajan päättävässä raadissa.

Eija Hinkkala – sparraa aiheesta: itsensä johtaminen

Eija Hinkkala on intohimoyrittäjä, joka on toiminut lähes kolme vuosikymmentä musiikkialalla mm. sanoittajana, koulutustuottajana, toiminnanjohtajana ja valmentajana. Eija on saanut seurata lähietäisyydeltä satojen artistien ja lauluntekijöiden kasvukipuja ja -tarinoita. Hän keskittyy valmentajana tukemaan ammatillista kasvua, jossa painotetaan itsensä johtamistaitojen ja asenteen merkitystä, sillä menestyksen esteet ja hidasteet, mutta myös mielettömät mahdollisuudet löytyvät jokaisen omasta mielestä.

Arttu Volanto – sparraa aiheesta: musiikin tuotanto

Arttu Volanto on freelancerina toimiva musiikin tuottaja ja äänisuunnittelija Tampereelta. Hän on koko elämänsä musiikin, äänen, soittamisen, tuottamisen ja ennen kaikkea kuuntelemisen äärellä viettänyt alan ammattilainen. Volanto kertoo, että musiikin parissa työskennellessä projektit pitävät sisällään tyypillisesti jotain sähkökitaroihin ja bänditoimintaan liittyvää. Aakkosittain mainittuna Antivalent, The Blanko, Celesty, Dingo, Enne.

Assi Jokivirta – sparraa aiheesta: sosiaalinen media, esiintymisjännitys, henkinen hyvinvointi

Radio Voiman ja Bassoradion palkitsema artisti Assi Jokivirta on tehnyt musiikkia eri nimillä jo yli 15 vuotta. Häneltä löytyy kokemusta niin lavalta kuin sen takaa, sillä hän on uransa aikana toiminut myös artistimanagerina Backfront Musicilla ja valmentanut useita musiikkialan toimijoita ja yrityksiä someen liittyen. Tällä hetkellä Assi toimii artistina, sisällöntuottajana ja mentaalivalmentaja ja hänen erikoisosaamisalaansa on esiintymisjännityksen kesyttäminen.

Päivi Rissanen – sparraa aiheesta: omien tavoitteiden kirkastaminen ja haasteiden selättäminen esim. työllistymisessä alalle

Kansainvälisesti orkesteri- ja kamarimuusikkona lähes 30 vuotta työskennellyt Päivi Rissanen on muusikko (MuM), sosiaalipsykologi (VTM) sekä työyhteisösovittelija ja sertifioitu coach, jonka lisäksi hän tekee orkestereiden johtamiseen liittyvää väitöstutkimusta Taideyliopistossa. Rissanen on Musiikkilääketieteen yhdistyksen (Smuly ry) hallituksen jäsen ja sen yhteydessä toimivan psykososiaalisen hyvinvoinnin jaoston perustajajäsen. Nykyisin Rissanen toimii pääasiassa organisaatioiden, kuten orkestereiden, toimintakulttuurien kehittäjänä sekä kouluttajana ja tarjoaa yhdessä kollegoidensa kanssa perustamansa Virite-työryhmän kautta muusikoille ja musiikkiyhteisöille laaja-alaisesti erilaisia kehittämis- ja tukipalveluita.