Seinäjoki Artist Day 2021

Ei auta itku musamarkkinoilla! Siksi siis musiikkialan ilmainen koulutuspäivä SAD.

Seinäjoki Artist Day (SAD) tarkastelee musiikkialan jatkuvan muutoksen tematiikkaa musiikintekijän, artistin, yhtyeen, tuottajan tai muusikon näkökulmasta. Tarjolla on tänä vuonna neljä paneelikeskustelua, neljä haastattelua ja mahdollisuus yksityisiin sparrauksiin. Maksuttoman päivän järjestää Rytmi-instituutti Rytmikorjaamon klubitilasta livestriiminä la 24.4.2021 klo 11.00-18.00.

OHJELMA:

11.00 Tilaisuuden alkusanat
Satumaa Veikkola, Rytmi-instituutin toiminnanjohtaja

11.15 SELVIYTYJÄT
Pitkän artistiuran reseptiä etsimässä

Millaista on toimia artistina ja elää musiikilla Suomessa? Miten artistiuralle
ajaudutaan ja millaisia haasteita uralla on edessä? Kuka selviytyy ja miten
musiikkimarkkinoilla ja miksi osa artisteita jää “yhden hitin ihmeiksi”? Pitkän
musiikkiuran saloja kartoitetaan kahden “selviytyjän” uratarinoiden kautta.
Rytmi-instituutin toiminnanjohtajan Satumaa Veikkolan haastateltavina Vesku
Jokinen (Klamydia) ja Irina.

12.30 Rytmimanuaali kysyy: toteutuuko yhdenvertaisuus festivaaleilla?

Miten yhdenvertaisuus otetaan huomioon festivaaliohjelman rakentamisessa? Entä kuinka yhdenvertaisuuden edistäminen näkyy festivaalin viestinnässä? Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen avaa näkemyksiään tapahtumien tasa-arvosta ja diversiteetistä ja antaa vinkkejä aloitteleville artisteille siitä, kuinka festivaaleja kannattaa lähestyä.

12.50 IHMEIDENTEKIJÄT
Kymmenen kysymystä musiikin tuottamisesta ja kustantamisesta.

Kahden musiikkialan huippuammattilaisen ainutlaatuisessa paneelissa kysytään 10 kiperää kysymystä; kustantaja kysyy musiikintekijältä ja musiikintekijä kysyy kustantajalta.Tule kuulemaan puhetta Suomen musiikkibisneksen ytimestä: mistä alan tyypit nyt puhuvat ja miten. Aiheina mm. ammattimainen kirjoittaminen, kustannussopimukset, co-write -käytännöt, tekijänoikeudet, biisien tarjoaminen projekteihin. Eero Tolppanen (Elements Music) ja Jonas Olsson (Isolla Music) haastavat toisiaan.

14.05 Rytmimanuaali kysyy: miten järjestää onnistunut striimikeikka tai -tapahtuma?
Miten virtuaalifestivaali toteutetaan? Entä minkälaisen työryhmän laadukkaan striimikeikan järjestäminen vaatii? Keskustelua striimitapahtumien järjestämisestä käyvät Nummirockin tuottaja ja ohjelmavastaava Tero Viertola sekä ISLE Art Industries elokuva- ja videotuotantoyhtiöstä Janiv Oskár sekä Toni Annala.

14.20 MYYTINMURTAJAT

Notta mitenkä? Myytinmurtajat-paneelissa käsitellään ajankohtaisia musiikkialan ilmiöitä ja pohditaan, ovatko ne myyttejä vai onko näissä ilmiöissä kenties jotain totuudenhäivää. Tule kuulemaan, murretaanko myytit vai todistetaanko ne todeksi? Myytinmurtajina muusikko Jussi Lahtisen johdolla Eva Louhivuori (Eva & Manu), Hanne Kautto (YleX), Arttu Seppänen (Freelancer musiikkitoimittaja & -kriitikko) ja Riku Pääkkönen (Ranka kustannus).

15.35 Rytmimanuaali kysyy: millaista on toimia musiikkialan yrittäjänä pääkaupunkiseudun ulkopuolella?

Onko yrittäjyys musiikkialalla oma valinta? Ovatko työllistymismahdollisuudet tasavertaiset eri puolilla Suomea? Rytmimanuaali haastattelee kahta musiikkialan yrittäjää, Tangomarkkinoiden toimitusjohtajana toimivaa Pasi Ojalaa sekä vuoden 2008 Idols-voittaja Koop Arposta.

15.50 BIISIGRILLI

Biisigrillissä grillataan neljän nousevan artistin omaa uutta musiikkia rakentavassa hengessä. Musiikkialan ammattilaiset eli ”grillimestarit” avaavat ajatteluaan siitä, onko kuultu biisi valmis musamarkkinoille. Onko biisi vielä raaka, puolikypsä vai kypsä? Miten musiikkialan ammattilaiset asiaa käsittelevät? Grillattavana artistit Piritta, Asla Jo, Anttoni Patana ja Ida Alex. Biisigrillaajina Toni Kurkimäen (Dj Tony) johdolla Eero Tolppanen (Elements Music Oy), Jonas Olsson (Isolla Music) ja
Roberto Rodriguez (YleX).

16.50 Rytmimanuaali kysyy: millainen uravalinta laulukilpailuun osallistuminen on?
Edistääkö laulukilpailuun osallistuminen uran rakentamista musiikkialalla? Minkälaista on esiintyä sadoille tuhansille ihmisille tv-kameroiden edessä? Kokemuksistaan laulukilpailuista kertovat The Voice of Finlandin vuoden 2013 voittaja Antti Railio sekä vuoden 2012 Idols-kilpailun finalisti Susanna Erkinheimo.

17.00 Voice of SAD Live
Voice of SAD tuo esille kaksi tuoretta Seinäjokista artistia, Millan ja Joacimin.

Milla on itseironisella twistillä elämän reunatiloista ammentava laulaja-lauluntekijä, joka spontaanina luonnonlapsena täyttää tilat naurulla ja positiivisella kaaoksella. Tekstien teemat ovat sekoitus mielenterveyden ongelmia, elämään sopeutumattomuutta ja rakkaudellisia riippuvuuksia paketoituna nippuun yhdellä kauniilla defenssihymyllä.

Milla

Ennen kaikkea Milla on kuitenkin henkisen vapauden kannattaja elämässä, jossa on oikeus hakea omaa paikkaansa ja armahtaa itsensä jonkin suuren ja sanattoman elämän käsikirjoituksen ulkopuolelle jäämisen pelosta. Mikäli olet sielultasi ikuinen etsijä, se rosoinen ja hieman linttaan astuttu nappula, joka ei tahdo mahtua Kimble -pelilaudan symmetrisen pyöreisiin koloihin – kuulut potentiaaliseen kuulijakuntaan.

Joacim. Kuva: Ville Malja.

 

Joacim on 18-vuotias artisti, joka yhdistelee uudessa musiikissaan räppiä, laulua, countrya ja rockia. Joacim julkaisi ensimmäisen kappaleensa 14-vuotiaana ja on sittemmin julkaissut 5 biisiä, saavuttaen näille biiseille 150 000 striimiä Spotifyssa ja Youtubessa.

Vuoden 2020 Joacim on työstänyt Seinäjoen Rytmi-Instituutin valmennuksessa valmiiksi albumillisen biisejä, joissa oma ääni ja tyyli on löytynyt. Joacimin debyyttialbumilta julkaistaan 23.4.2021 ensimmäinen single nimeltään ”Turhanlaulaja”, joka kuullaan myös tässä streamissa.

17.30 Tilaisuuden päätös  

* HUOM! Ohjelman aikataulu on viitteellinen. Aikataulu saattaa livetilanteessa elää hieman.


SPARRAUKSET
Oletko musiikintekijä, artisti, yhtyeen jäsen tai muusikko? Onko sinulla tai ryhmälläsi tarvetta saada neuvoja ja näkemyksiä musiikkialan ammattitekijöiltä? Hae omalle urallesi neuvoja alan ammattilaisilta. Varaa aika sparrauksiin täältä. Aikoja on rajoitetusti, joten nopea syövät hitaat! Vuoden 2021 Seinäjoki Artist Dayn sparraajat:

 

RIKU PÄÄKKÖNEN
Sparrausaihe: Musiikkibisnes
Riku Pääkkönen on suomalaisen metalli/rock- levy-yhtiö Spinefarm Recordsin perustaja. Vuosien 1990-2012 Pääkkönen toimi yhtiön toimitusjohtajana ja sinä aikana yhtiön tallissa oli kotimaisia artisteja kuten Nightwish, Children Of Bodom, Sonata Arctica ja ulkomaisista mm Killing Joke ja Five Finger Death Punch. Vuonna 2013 aloitettu uusi levymerkki Ranka Kustannus on haalinut talliinsa mm Blind Channel, Arion, Cyan Kicks, Fear Of Domination, Ember Falls jne jne. Reilun 30 vuoden aikana on pyrkimys ollut löytyy uusia lahjakkuuksia ja auttaa heitä eteenpäin urallaan kehittämällä sisältöä ja markkinoimalla äänitteitä Suomessa ja Suomen ulkopuolella. Lisäksi koko ajan toimitaan ollut myös musiikinkustannuksessa.

 

ANTTI RAILIO
Sparrausaihe: Artistiura
Kuva: Toni Kurkimäki


Antti Railio on Voice of Finland -voittajana ja Raskasta Joulua -tähtenä tunnettu voimakasääninen laulaja, jonka tulkinnat ovat koskettaneet herkän suomalaisen rockmusiikin ystäviä jo vuosien ajan. Railio on keikkaillut ahkerasti ympäri Suomen esiintyen niin suurilla festivaalilavoilla kuin intiimeillä klubeilla.
Lisää sparraajia julkistetaan myöhemmin!

 

OSKU KETOLA
Sparrausaihe: A&R vastaanotto, sisällön arviointi ja askelmerkit jatkoon

Kuva: Jarmo Hänninen Photography

 

Osku Ketola on kokenut musiikkialan tekijä, jolla on kokemusta lavan molemmilta puolilta. Tällä hetkellä Elonkerjuu orkesterin solistina toimiva Ketola on uransa aikana toiminut Warner Music Finlandin ja Kaiku Entertainmentin tuotantopäällikkönä (A&R Manager) sekä monien muiden tuotantojen projektipäällikkönä. 

 

Ajanvaraus sparrauksiin on sulkeutunut. Ilmoitamme tarkemmat ohjeet tapahtumasta ajan varanneille.


SEINÄJOKI ARTIST DAY 2021 PUHUJAT: 

 

 

Irina
Kuva: Henry Salmi

 

 

 

Vesku Jokinen (Klamydia)
Kuva: Bengt Henriksson, Photorox

 

 

 

Sami Rumpunen (Provinssi)

 

 

 

Eero Tolppanen (Elements Music)

 

 

 

Jonas Olsson (Isolla Music)
Kuva: Hilda Kähkönen

 

 

 

Tero Viertola (Nummirock)
Kuva: Jarmo Hänninen Photography

 

 

 

Janiv Oskár (ISLE Art Industries)
Kuva: Katri Korpela

 

 

 

Toni Annala (ISLE Art Industries)
Kuva: Katri Korpela

 

 

 

Eva Louhivuori (Eva & Manu)
Kuva: Nadi Hammouda

 

 

 

Arttu Seppänen (Freelancer musiikkitoimittaja ja -kriitikko)
Kuva: Tero Ahonen

 

 

 

Riku Pääkkönen (Ranka Kustannus)

 

 

 

Pasi Ojala (Tangomarkkinat)
Kuva: Toni Kurkimäki

 

 

 

Koop Arponen (A. T. Wisely Ltd.)
Kuva: Toni Kurkimäki

 

 

 

Roberto Rodriguez (YleX)
Kuva: Sami A. Korhonen

 

 

 

Antti Railio
Kuva: Toni Kurkimäki

 

 

 

Susanna Erkinheimo

 

 

Yhteistyökumppanit:
Seinäjoen elävän musiikin yhdistys

Tapahtumaa tukee:
Musiikin edistämissäätiö
Euroopan Sosiaalirahasto
Into Seinäjoki