Haku Beatskill-koulutuksen toiselle vuosikurssille on alkanut – HUOM. Hakuaikaa jatkettu 31.12.2020 asti!
(3.11.2020 – julkaisua muokattu 17.12.2020) ProMus-hankkeemme maksuton koulutus Beatskill – elektronisen musiikin tuottaja (1 vuosi, 23 op) käynnistyy helmikuussa 2021 uuden vuosikurssin voimin. Koulutus on suunnattu Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla asuville tai näistä maakunnista kotoisin oleville musiikintekijöille. Opinnot on mahdollista suorittaa työn tai koulun ohessa osittain monimuoto- ja verkko-opintoina. Lähiopetukset järjestetään mahdollisuuksien mukaan iltaisin ja viikonloppuisin. Ryhmiä on kolme: Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan alueen ryhmät. Opiskelijoilta toivotaan mahdollisuutta osallistua lähiopetukseen hankkeen kaikissa kolmessa maakunnassa. Lisäksi hakijoilta toivotaan aktiivista otetta opiskeluun, riittävää englannin kielen ymmärrystä (osa oppimateriaaleista on englanniksi ja ohjelmistot käyttävät pääosin englantia) sekä avointa suhtautumista popmusiikkiin.
Haku koulutukseen alkaa tiistaina 3.11.2020 ja päättyy torstaina 31.12.2020.
MITÄ?
Työelämälähtöinen musiikin tekemisen koulutus, jonka keskiössä on biisien tuottaminen ideatasolta valmiiksi asti. Painotus populaarimusiikissa, mutta tärkeintä on opiskelijan ennakkoluulottomuus ammattimaista musiikin tekemistä kohtaan! Koulutuksella on suorat yhteydet työelämään ja vierailijoina ovat alansa huiput.
KENELLE?
Beatskill – sinulle, joka haluat keskittyä syvemmin ammattimaisen musiikin tekemisen eri vaiheisiin ja tuotantoprosessiin. Hakijan täytyy asua Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla tai olla sieltä kotoisin. Tarkemmat hakuohjeet alla.
MITEN?
Beatskill on vuoden mittainen koulutus, joka järjestetään nyt toista kertaa. Kontaktiopetusta järjestetään noin kahdesti kuussa viikonloppuisin (Seinäjoki, Vaasa, Kokkola) eli opiskelu luonnistuu myös työn ohessa. Lukukaudet: kevät 2021, syksy 2021. Heinä- ja joulukuut vapaita. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.
MIKSI?
Koulutuksen tavoitteena on edistää musiikin tekemisen ammattitaidon lisääntymistä alueella. Koulutus on rakennettu työelämälähtöisesti kansainvälisten standardien mukaan. ProMus-hankkeen katse on tiukasti tulevaisuudessa ja tasa-arvon kehittämisessä.
MIKÄ ON Beatskill?
Vuoden mittainen koulutus kattaa oleellisimpia asioita elektronisen musiikin tekemisestä ja musiikkialasta. Opiskeltavia asioita sovelletaan käytännössä tekemällä harjoituskappaleita ja muita harjoitustöitä. Oppilaiden osaamisen lähtötaso arvioidaan ja opetuksen tasoa ja sisältöä mahdollisesti muokataan osaamisen ja oppilaiden toiveiden mukaan. Kouluttajina toimivat hankkeen omat ja vierailevat ammattikouluttajat. Beatskill-opintojen koordinaattori ja yksi kouluttajista on DJ-tuottaja Toni Kurkimäki (Syna).
Koulutus alkaa helmikuussa 2021 ja päättyy marras-joulukuussa 2021. Opetusta järjestetään n. kahdesti kuukaudessa Seinäjoen, Vaasan tai Kokkolan alueella. Osa opinnoista suoritetaan yhdessä LuoMus -koulutusohjelman kanssa.
Hakukriteerit
- Lauluntekemisen/ musiikintekemisen kokemus ja vahva motivaatio alalla etenemiseen
- Hakijan tulee olla vähintään 16-vuotias ja asua Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla tai olla kotoisin tältä alueelta
- Jonkin musiikinteko-ohjelman kohtuullinen hallinta, esim. Ableton Live, Logic Pro, FL Studio
- Oma laitteisto, jolla tehdä musiikkia kontaktiopetustilanteissa (kannettava tietokone, kuulokkeet ym.)
Kaikki musiikin harrastus- ja opiskelutausta katsotaan eduksi.
Ensimmäinen hakuvaihe 3.11.-31.12.2020
Sähköinen hakulomake ja ennakkotehtävien palautus:
Beatskill-hakulomake: https://forms.gle/YD8JFZFMRvHKKsLDA
Huomioithan, että lomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä.
HUOM! Pelkkä hakulomakkeen täyttäminen ei riitä – myös ennakkotehtävät on palautettava 31.12.2020 mennessä.
Ennakkotehtävät (3 kpl)
- Historia- ja motivaatiokirje pdf-tiedostona, ääni- tai videotiedostona.
- Kuka olet? Kerro itsestäsi.
- Taustasi – kerro suhteestasi musiikkiin ja musiikin tekemiseen.
- Mihin tähtäät musiikintekijänä ja musiikkialalla?
- Mitä osaat jo musiikintekijänä ja mitä haluaisit oppia?
- Miksi juuri sinun tulisi päästä opiskelemaan Beatskill-koulutusohjelmaan?
- Oletko valmis sitoutumaan koulutukseen? Lupaatko sitoutua koulutukseen vuodeksi?
- Arvio omista vahvuuksista ja heikkouksista pdf-tiedostona, ääni- tai videotiedostona.
Pohdi seuraavia kysymyksiä sekä henkilökohtaisesta, että mahdollisen bändisi / ryhmäsi näkökulmasta.
Musiikillinen osaaminen
- Kuinka hyvin osaat soittaa instrumenttia tai käyttää tietokonetta musiikin tekemisessä?
- Kuinka hyvin säveltäminen ja sanoittaminen sekä sovittaminen onnistuvat?
- Jos teet musiikkia muiden kanssa, oletteko bändinä/artistiryhmänä musiikillisista ja toiminnallisista tavoitteista yhtä mieltä?
Elämäntilanne
- Miten mm. seuraavat seikat vaikuttavat uraasi: opiskelu, perhetilanne, työ, asuinpaikka, välimatkat?
- Paljonko aikaa on käytettävissä musiikin tekemiseen ja sen opiskelemiseen?
- Minkä tasoista tekemisesi on?
- Millainen työskentelytila sinulla on musiikin tekemiseen?
Musiikkibisnes
- Onko sinulla kokemusta ja tietoa musiikkibisneksestä?
- Tunnetko alan toimijoita?
- Minkälaiset verkostot sinulla on?
Äänittäminen
- Onko sinulla kokemusta äänittämisestä?
- Millaista kokemusta?
- Jos olet äänittänyt studiolla, minkä tasoinen se on?
Resurssit
- Paljonko voit satsata toimintaan rahaa?
- Paljonko voit laittaa aikaa?
- Kuinka paljon työtä esim. sosiaalisessa mediassa, promoamisessa ja markkinoinnissa pystyt tekemään?
- Työnäytteet
- Linkitä meille 2-3 valmista biisiä tai tuotantoa, joissa olet vähintään sanoittaja tai säveltäjä – mielellään kumpaakin.
- mp3- tai wav-laatuinen äänitiedosto
- mahdolliset sanoitukset pdf-tiedostona
- biisien eritellyt tekijä- ja muusikkotiedot (myös mahdollinen äänittäjä, miksaaja, masteroija, tuottaja, julkaisija, jakelija) pdf-tiedostona
Biisien ei tarvitse olla valmiita julkaisuja tai jo julkaistuja – demotkin käyvät, kunhan olet itse tyytyväinen tuotokseen.
Toivomme, että laulut ovat enintään kaksi vuotta vanhoja. Tarkistathan, että linkkisi toimii ja meillä on tarvittavat oikeudet sen avaamiseen.
Aikataulu
- Hakulomake on täytettävä ja ennakkotehtävät palautettava 31.12.2020 mennessä.
- Hakijoille ilmoitetaan pääsystä toiseen hakuvaiheeseen perjantaihin 08.01.2021 mennessä.
- Valintapäivät ovat lähipäiviä ja ne järjestetään 12.-13.1.2021 Seinäjoella.
- Tarkempi päivämäärä, kellonajat ja paikka tarkentuvat lähempänä.
- Päivä sisältää haastattelun ja tehtävän – mahdollisesti myös ryhmätehtävän tai -keskustelun.
Koulutuksen opiskelijavalinnoista ilmoitetaan maanantaihin 25.1.2021 mennessä. Koulutus alkaa helmikuussa 2021 (päivä tarkentuu pian).
Haku uusiin musiikin tekijöiden koulutuksiin on alkanut!
(1.11.2019) Rytmi-instituutin ProMus-hanke käynnistää helmikuussa 2020 kaksi maksutonta musiikintekijöiden koulutusta: LuoMus – Luova musiikintekijä (2 vuotta) ja Beatskill – elektronisen musiikin tuottaja (1 vuosi). Koulutukset on suunnattu Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla asuville tai näistä maakunnista kotoisin oleville musiikintekijöille. Opinnot on mahdollista suorittaa työn tai koulun ohessa monimuoto- ja verkko-opintoina. Lähiopetukset järjestetään pääosin iltaisin ja viikonloppuisin. Ryhmiä on kolme: Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan alueen ryhmät. Opiskelijoilta toivotaan mahdollisuutta osallistua lähiopetukseen hankkeen kaikissa kolmessa maakunnassa. Lisäksi hakijoilta toivotaan aktiivista otetta opiskeluun, riittävää englannin kielen ymmärrystä (osa oppimateriaaleista on englanniksi ja ohjelmistot käyttävät pääosin englantia) sekä avointa suhtautumista popmusiikkiin.
Haku koulutuksiin alkaa perjantaina 1.11.2019 ja päättyy tiistaina 31.12.2019.
LuoMus – Luova musiikintekijä (63 op)
MITÄ?
Työelämälähtöinen musiikin tekemisen koulutus, jonka keskiössä on lauluntekijyys. Painotus populaarimusiikissa, mutta tärkeintä on opiskelijan ennakkoluulottomuus ammattimaista musiikin tekemistä kohtaan! Koulutuksella on suorat yhteydet työelämään ja vierailijoina ovat alansa huiput.
KENELLE?
LuoMus – sinulle, joka haluat keskittyä syvemmin ammattimaisen musiikin tekemisen eri vaiheisiin ja tuotantoprosessiin. Hakijan täytyy asua Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla tai olla sieltä kotoisin. Tarkemmat hakuohjeet alla.
MITEN?
Kontaktiopetusta noin kahdesti kuussa viikonloppuisin (Seinäjoki, Vaasa, Kokkola) eli opiskelu luonnistuu myös työn ohessa. Lukukaudet: kevät 2020, syksy 2020, kevät 2021, syksy 2021. Heinä- ja joulukuut vapaita. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.
MIKSI?
Koulutuksen tavoitteena on edistää musiikin tekemisen ammattitaidon lisääntymistä alueella. Koulutus on rakennettu työelämälähtöisesti kansainvälisten standardien mukaan. ProMusin katse on tiukasti tulevaisuudessa ja tasa-arvon kehittämisessä.
MIKÄ ON LuoMus?
Kaksi vuotta kestävä LuoMus – Luova musiikintekijä -koulutus antaa opiskelijalle kokonaiskäsityksen musiikin tekemistä ja kattavat työkalut itsensä työllistämiseen tämän päivän musiikkibisnekseen. Kyseessä on pilottikoulutus, jonka sisältöä on mahdollista muokata hakijoiden osaamisen sekä kiinnostuksen mukaan. Pääpainopiste on työelämään suuntautumisessa ja musiikin ammattimaisessa tekemisessä. Hakija voi olla kiinnostunut esimerkiksi biisintekijyydestä, musiikkituottamisesta tai levy-yhtiötyöstä, eikä muistakaan aihepiireistä tai genreistä (esim. metal) kiinnostuneita sivuuteta. Tärkeintä on ennakkoluuloton asenne sekä ilo ammattimaista musiikin tekemistä kohtaan! Lisäksi olisi suotavaa, että osallistujalla on jonkinlaiset välineet musiikin itsenäiseen tekemiseen tai että sellaiset pystyy hankkimaan opintojen edetessä.
Linjan kouluttajina toimivat hankkeen omat sekä sekä vierailevat alan huiput. LuoMus-koulutuksen koordinaattoreita ovat musiikkituottaja sekä yrittäjä Samuli Turunen (Elonkerjuu, Anni Lahe, Mikaveli, Jesse Kaikuranta) ja Rytmi-instituutin toiminnanjohtaja, muusikko (AMK) Satumaa Veikkola. He myös toimivat hankkeessa kouluttajina.
Koulutus alkaa helmikuussa 2020 ja päättyy joulukuussa 2021. Opetusta järjestetään n. kahdesti kuukaudessa Seinäjoen, Vaasan tai Kokkolan alueella. Osa opinnoista suoritetaan yhdessä Beatskill -koulutusohjelman kanssa.
Beatskill – Elektronisen musiikin tuottaja (23 op)
MITÄ?
Työelämälähtöinen musiikin tekemisen koulutus, jonka keskiössä on biisien tuottaminen ideatasolta valmiiksi asti. Painotus populaarimusiikissa, mutta tärkeintä on opiskelijan ennakkoluulottomuus ammattimaista musiikin tekemistä kohtaan! Koulutuksella on suorat yhteydet työelämään ja vierailijoina ovat alansa huiput.
KENELLE?
Beatskill – sinulle, joka haluat keskittyä syvemmin ammattimaisen musiikin tekemisen eri vaiheisiin ja tuotantoprosessiin. Hakijan täytyy asua Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla tai olla sieltä kotoisin. Tarkemmat hakuohjeet alla.
MITEN?
Beatskill on vuoden mittainen koulutus, joka järjestetään kahdesti: vuonna 2020 ja 2021. Kyseessä on siis sama koulutus kahdelle eri vuosikurssille. Kontaktiopetusta noin kahdesti kuussa viikonloppuisin (Seinäjoki, Vaasa, Kokkola) eli opiskelu luonnistuu myös työn ohessa. Lukukaudet: kevät 2020, syksy 2020 – jälkimmäiselle kurssille kevät 2021, syksy 2021. Heinä- ja joulukuut vapaita. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.
MIKSI?
Koulutuksen tavoitteena on edistää musiikin tekemisen ammattitaidon lisääntymistä alueella. Koulutus on rakennettu työelämälähtöisesti kansainvälisten standardien mukaan. ProMus-hankkeen katse on tiukasti tulevaisuudessa ja tasa-arvon kehittämisessä.
MIKÄ ON Beatskill?
Vuoden mittainen koulutus kattaa oleellisimpia asioita elektronisen musiikin tekemisestä ja musiikkialasta. Opiskeltavia asioita sovelletaan käytännössä tekemällä harjoituskappaleita ja muita harjoitustöitä. Oppilaiden osaamisen lähtötaso arvioidaan ja opetuksen tasoa ja sisältöä mahdollisesti muokataan osaamisen ja oppilaiden toiveiden mukaan. Kouluttajina toimivat hankkeen omat ja vierailevat ammattikouluttajat. Beatskill-opintojen koordinaattori ja yksi kouluttajista on DJ-tuottaja Toni Kurkimäki (Syna).
Koulutus alkaa helmikuussa 2020 ja päättyy marras-joulukuussa 2020. Opetusta järjestetään n. kahdesti kuukaudessa Seinäjoen, Vaasan tai Kokkolan alueella. Osa opinnoista suoritetaan yhdessä LuoMus -koulutusohjelman kanssa.
Opintosuunnitelmat
LuoMus-opetussuunnitelma 2020-2021
LuoMus – kevät 2020 – päätavoite: musiikin tekemisen perustaidot
- Laulunkirjoitus
- Ear training 1
- Lyriikka 1
- Analyysi 1, Analyysi 2
- Melodia 1
- Ear training 2
- Harmonia 1
LuoMus – syksy 2020 – päätavoite: korkealaatuisen demon tuottaminen itse
- Äänittäminen
- Melodia 2, Melodia 3
- Harmonia 2
- Miksaus
- Analyysi 3, Analyysi 4
- Lyriikka 2
- Ear training 3
- Masterointi
LuoMus – kevät 2021 – päätavoite: soundit ja työelämään orientoituminen
- Laulunkirjoitus 2
- Lyriikka 3
- Sovitus
- Tracker-tuotanto, musiikin tuottamisen perusteet
- Musiikkibisnes 1
- Studiotyöskentelyn perusteet
LuoMus – syksy 2021 – päätavoite: verkostoituminen ja työelämätaidot
- Musiikkibisnes 2
- Musiikkibisnes 3
- Harmonia 3
- Laulunkirjoitus 3
- Musiikkibisnes 4
- Laulunkirjoitus 4 (avoin sisältö)
Muutokset ovat mahdollisia. Lisäksi molemmissa koulutusohjelmissa tehdään lukuvuoden aikana kuusi biisiprojektia (3 op/ kpl), LuoMus-koulutuksessa kahden vuoden aikana yht. 12 kpl. Harjoituskappaleista palautetta antaa musiikkialan ammattilaisista koostuva biisimentoriverkosto.
Beatskill-opetussuunnitelma kevät-syksy 2020
Beatskill – kevät 2020 – biisien tekeminen ja tuotantolaitteisiin tutustuminen
- Laulunkirjoitus
- Johdatus elektroniseen musiikkiin
- Ableton 1
- Syntetisaattorit ja hardware
- Melodia 1
- Ableton 2
- Harmonia 1
Beatskill – syksy 2020 – päätavoitteena korkealaatuisen demon tuottaminen itse
- Tracker-tuotanto
- Ableton 3
- Sound Design
- Musiikkibisnes 1-3
- Masterointi
- Elektronisen musiikin tulevaisuus
Muutokset ovat mahdollisia. Lisäksi molemmissa koulutusohjelmissa tehdään lukuvuoden aikana kuusi biisiprojektia (3 op/ kpl).
Kaikki opetus on maksutonta. Koulutuksen mahdollistaa Euroopan sosiaalirahasto.
Hakukriteerit
- Lauluntekemisen/ musiikintekemisen kokemus ja vahva motivaatio alalla etenemiseen
- Hakijan tulee olla vähintään 16-vuotias ja asua Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla tai olla kotoisin tältä alueelta
- LuoMus-koulutukseen hakevilla: jonkin sävellyssoittimen kohtuullinen hallinta, esim. piano/ kosketinsoitin, haitari, kitara
- Beatskill-koulutukseen hakevilla: jonkin musiikinteko-ohjelman kohtuullinen hallinta, esim. Ableton Live, Logic Pro, FL Studio
- Beatskill-opiskelijoilta edellytetään myös omaa laitteistoa, jolla tehdä musiikkia kontaktiopetustilanteissa (kannettava tietokone, kuulokkeet ym.)
Kaikki musiikin harrastus- ja opiskelutausta katsotaan eduksi.
Ensimmäinen hakuvaihe 1.11.-31.12.2019
Sähköinen hakulomake ja ennakkotehtävien palautus:
LuoMus-hakulomake: https://forms.gle/xz4uUL6qmZiSCC1E8
Beatskill-hakulomake: https://forms.gle/HtVcEp4Q5TjgdoM57
Huomioithan, että lomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä.
HUOM! Pelkkä hakulomakkeen täyttäminen ei riitä – myös ennakkotehtävät on palautettava 31.12.2019 mennessä.
Ennakkotehtävät (3 kpl)
- Historia- ja motivaatiokirje pdf-tiedostona, ääni- tai videotiedostona.
- Kuka olet? Kerro itsestäsi.
- Taustasi – kerro suhteestasi musiikkiin ja musiikin tekemiseen.
- Mihin tähtäät musiikintekijänä ja musiikkialalla?
- Mitä osaat jo musiikintekijänä ja mitä haluaisit oppia?
- Miksi juuri sinun tulisi päästä opiskelemaan LuoMus-koulutusohjelmaan?
- Oletko valmis sitoutumaan koulutukseen? Lupaatko sitoutua koulutukseen kahdeksi vuodeksi (LuoMus) tai yhdeksi vuodeksi (Beatskill)?
- Arvio omista vahvuuksista ja heikkouksista pdf-tiedostona, ääni- tai videotiedostona.
Pohdi seuraavia kysymyksiä sekä henkilökohtaisesta, että mahdollisen bändisi / ryhmäsi näkökulmasta.
Musiikillinen osaaminen
- Kuinka hyvin osaat soittaa instrumenttia tai käyttää tietokonetta musiikin tekemisessä?
- Kuinka hyvin säveltäminen ja sanoittaminen sekä sovittaminen onnistuvat?
- Jos teet musiikkia muiden kanssa, oletteko bändinä/artistiryhmänä musiikillisista ja toiminnallisista tavoitteista yhtä mieltä?
Elämäntilanne
- Miten mm. seuraavat seikat vaikuttavat uraasi: opiskelu, perhetilanne, työ, asuinpaikka, välimatkat?
- Paljonko aikaa on käytettävissä musiikin tekemiseen ja sen opiskelemiseen?
- Minkä tasoista tekemisesi on?
- Millainen työskentelytila sinulla on musiikin tekemiseen?
Musiikkibisnes
- Onko sinulla kokemusta ja tietoa musiikkibisneksestä?
- Tunnetko alan toimijoita?
- Minkälaiset verkostot sinulla on?
Äänittäminen
- Onko sinulla kokemusta äänittämisestä?
- Millaista kokemusta?
- Jos olet äänittänyt studiolla, minkä tasoinen se on?
Resurssit
- Paljonko voit satsata toimintaan rahaa?
- Paljonko voit laittaa aikaa?
- Kuinka paljon työtä esim. sosiaalisessa mediassa, promoamisessa ja markkinoinnissa pystyt tekemään?
- Työnäytteet
- Linkitä meille 2-3 valmista biisiä tai tuotantoa, joissa olet vähintään sanoittaja tai säveltäjä – mielellään kumpaakin.
- mp3- tai wav-laatuinen äänitiedosto
- mahdolliset sanoitukset pdf-tiedostona
- biisien eritellyt tekijä- ja muusikkotiedot (myös mahdollinen äänittäjä, miksaaja, masteroija, tuottaja, julkaisija, jakelija) pdf-tiedostona
Biisien ei tarvitse olla valmiita julkaisuja tai jo julkaistuja – demotkin käyvät, kunhan olet itse tyytyväinen tuotokseen.
Toivomme, että laulut ovat enintään kaksi vuotta vanhoja. Tarkistathan, että linkkisi toimii ja meillä on tarvittavat oikeudet sen avaamiseen.
Aikataulu
- Hakulomake on täytettävä ja ennakkotehtävät palautettava 31.12.2019 mennessä.
- Hakijoille ilmoitetaan pääsystä toiseen hakuvaiheeseen perjantaihin 3.1.2020 mennessä.
- Valintapäivät ovat lähipäiviä ja ne järjestetään viikolla 2 – pe 10.1. – su 12.1.2020 Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa.
- Tarkempi päivämäärä, kellonajat ja paikka tarkentuvat lähempänä.
- Päivä sisältää haastattelun ja tehtävän – mahdollisesti myös ryhmätehtävän tai -keskustelun.
Koulutuksen opiskelijavalinnoista ilmoitetaan perjantaihin 24.1.2020 mennessä. Koulutus alkaa helmikuussa 2020 (päivä tarkentuu pian).
Lisätietoja koulutuksista:
LuoMus-koulutuksen koordinaattori ja kouluttaja Samuli Turunen: samuli@rytmi-instituutti.fi
Beatskill-koulutuksen koordinaattori ja kouluttaja Toni Kurkimäki: tonikoo@rytmi-instituutti.fi
Huom. ei liitetiedostoja tai hakukirjeitä näihin osoitteisiin, kaikki liitteet Google Forms -lomakkeen kautta.